Teška zadaća

Splićanin Pešić hvali riječkog veznjaka: Bradarić nosi igru Riječana

Asja Perović, dr. med.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL



SPLIT Nedjeljni dvoboj »Splita« i »Rijeke« u Parku mladeži podjednako je važan za obje momčadi. Za »crvene« u kontekstu borbe za »goli« prvoligaški život, a za »bijele« borbe za prvi naslov prvaka. Momčad Matjaža Keka apsolutni je favorit, ali »Split« se probudio. Napadač splitske momčadi, Ivan Pešić, bio je jedan od junaka velike pobjede nad »Hajdukom« u četvrtfinalu Kupa, poslije koje su »crveni« osvojili bod protiv »Osijeka«.


– Svi smo bili uvjereni da ćemo, nakon što smo izbacili »Hajduk« iz Kupa, u prvenstvu pobijediti »Osijek«. Nismo uspjeli, ali trebali bismo biti zadovoljni i bodom. Zahvaljujući boljoj gol-razlici preskočili smo »Cibaliju«, sada su Vinkovčani posljednjeplasirana momčad. Svjesni smo da nas čeka borba za 9. mjesto koje nakon završetka prvenstva vodi u dodatne kvalifikacije – kaže Pešić, koji dobro zna kakva momčad dolazi »Splitu« u goste.


– Ne treba trošiti previše riječi kada je u pitanju »Rijeka«, pogled na ljestvicu sve govori. Riječani su uvjerljivo najbolja momčad, gotovo da ih nitko ne može pobijediti. Iako još ima dosta utakmica do kraja prvenstva, mislim da im teško »Dinamo« može uzeti toliko priželjkivanu titulu prvaka. Po onome što prezentiraju od početka sezone zaslužuju osvojiti naslov.


Kada treba pojedinačno raččlaniti momčad Matjaža Keka, Pešić je siguran u jedno:– Filip Bradarić nosi cijelu igru »Rijeke«. Osobno ga dobro poznajem, razvio se u klasnog igrača. Jako je dobar Ristovski, koji stalno pritišće protivničku obranu i ima sjajni tajmnig za prazan prostor iza obrane suparnika. Vešović igra svoju najbolju sezonu u karijeri, a najveće i najugodnije iznenađenje je Franko Andrijašević. Ipak, najjače oružje Riječana je snažan kolektiv.