Novi trener

Slomka preuzeo HSV

Hina

Van Marwijk je u Hamburgu izdržao samo 143 dana, on je dužnost trenera preuzeo u rujnu od Thorstena Finka u trenutcima kada je momčad bila na 16. mjestu



HAMBURG – Trenutačno pretposljednji klub njemačkog nogometnog prvenstva Hamburger SV za novoga je trenera imenovao donedavnog stratega Hannovera 96 Mirka Slomku (46) koji će na toj poziciji zamijeniti Nizozemca Berta van Marwijka.


Slomka je s HSV-om potpisao ugovor do lipnja 2016. godine.


Slomka je bio trenerom Hannovera od siječnja 2010. godine do prije dva mjeseca. Klub je preuzeo u trenutku kada mu je prijetila opasnost od ispadanja da bi ga sezonu potom doveo do četvrtog mjesta u Bundesligi što je najbolji plasman Hannovera u povijesti.




U preostalih 13 kola ove sezone Slomku čeka težak posao održavanja HSV-a u društvu najboljih, jer je momčad izgubila posljednjih sedam prvenstvenih susreta, te sa 16 bodova za 15. Stuttgattom, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, zaostaje tri boda, dok mu 16. Freiburg, koji zauzima mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak, bježi dva boda.


HSV je jedini klub u Njemačkoj koji je odigrao sve sezone u Bundesligi od njezina osnutka 1963. godine.


»U ovoj momčadi ima dosta kvalitetnih igrača koje treba dobro posložiti«, rekao je Slomka prilikom preuzimanja novog posla.


Inače, Van Marwijk je u Hamburgu izdržao samo 143 dana, on je dužnost trenera preuzeo u rujnu od Thorstena Finka u trenutcima kada je momčad bila na 16. mjestu.