Novi izazov

Slavni njemački veznjak odlazi preko Atlantika

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Schweinsteiger je u Manchester stigao u ljeto 2015. godine, ali se nije ustalio u momčadi, a ove sezone je igrao vrlo malo pod vodstvom Josea Mourinha



MANCHESTER Bivši veznjak njemačke nogometne reprezentacije Bastian Schweinsteiger (32) karijeru će nastaviti u MLS-u u momčadi Chicago Fire, potvrdio je njegov sadašnji klub Manchester United.


Schweinsteiger je s Chicagom potpisao ugovor na jednu godinu.


Schweinsteiger je u Manchester stigao u ljeto 2015. godine, ali se nije ustalio u momčadi, a ove sezone je igrao vrlo malo pod vodstvom Josea Mourinha.




»Žalostan sam što moram napustiti brojne prijatelje u Manchester Unitedu, ali sam i zahvalan klubu što mi je omogućio prihvatiti novi izazov u Chicagu«, objavio je Schweinsteiger.


Prije dolaska u Manchester United, Schweinsteiger je čak 13 sezona igrao za Bayern iz Muenchena s kojim je osvojio osam naslova prvaka Njemačke, sedam njemačkih Kupova i Ligu prvaka 2013. godine.


S njemačkom reprezentacijom osvojio je naslov svjetskog prvaka 2014. godine, a ukupno je sakupio 121 nastup za »elf« prije no što je prošlog ljeta objavio završetak reprezentativne karijere.