Siniša Oreščanin

Slaven Belupo se dobro složio, pozivam navijače da budu strpljivi…

P. N.

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL



SPLIT Hajduk ovoga petka u sklopu 33. kola HNL-a na Poljudu dočekuje Slaven Belupo (19 sati). ‘Farmaceuti’ su trenutno sedma momčad lige, a u prošlom su kolu na svom terenu svladali Osijek. Na početku se trener Hajduka Siniša Oreščanin dotakao Lige prvaka.


– Kao i svi ostali ljubitelji nogometa uživao sam. Vidjelo se gdje nogomet ide, bio je užitak to gledati – rekao je Oreščanin, a zatim se okrenuo Slaven Belupu.


– Utakmica u Koprivnici će obilježiti ovu polusezonu, simbioza s navijačima…Slaven Belupo po formi i raspoloženju je u zadnja dva tjedna u usponu. Znam da je to floskula, ali očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu. U posljednje vrijeme na Poljudu su s njima uvijek teške utakmice.




Kakvo je stanje u momčadi?


– Nema Vučura, Mikulića i Juranovića, ostali su igrači u kadru.


Kakav Slaven Belupo očekujete?


– Mislim da su se jako dobro složili, imaju jako dobar plan i dobar presing, pohvale njihovom treneru. Htio bi pozvati navijače da budu strpljivi, vjerojatno je to zadnja ove sezone. Svi bi mi željeli da se stvari riješe u prvih 20 minuta, da krene kao niz rijeku.


Hoće li Hajduk biti bolji nego protiv Intera?


– Vidjet ćemo. Utakmicu s Interom smo analizirali. U svlačionici govorim da nam treba poniznosti, da ne budemo megalomani. Utakmica s Interom je za mene bila pozitivna jer je došla nakon Gorice.


Momčad prima malo golova ove polusezone. Zadnje dvije utakmice ta se statistika pokvarila?


– Čaša je došla do vrha. Nije lako igrati cijelo proljeće da primaš 0.5 golova po utakmici. Nadam se da ćemo do kraja dignuti obranu na nivo gdje se neće događati individualne pogreške. Jučerašnja utakmica je bila dobar pokazatelj gdje nogomet ide. Trener Tottenhama se adaptirao u više navrata tijekom utakmice i na kraju je nagrađen za to.


Razmišljate li već o idućoj sezoni. Ostaje li Posavec?


– Želimo držati fokus na svakoj utakmici. Usporedno s tim razgovaramo, slažemo, imamo liste igrača. Posaveca cijenimo, vrlo je mlad, ima dobar put pred sobom. Ali, ne bi još pričao o prijelaznom roku.


Kako ste vidjeli Delića u drugoj momčadi protiv Šibenika. Je li na pragu nove šanse?


– Naravno da stalno razgovaramo i gledamo B tim. Želio bi da se mladi igrači mirnije razvijaju, želim ih zaštititi, zato sam nekoliko puta i reagirao na pitanja znate već o kome (Palaversa nap.a). Delić je bio ok protiv Šibenika i u konkurenciji je za momčad – zaključio je Oreščanin.