Dobre vijesti

Šime Vrsaljko prvi put trenirao, devet mjeseci nakon operacije

Hina

Šime Vrsaljko/Foto Arhiva NL

Šime Vrsaljko/Foto Arhiva NL



MADRID  Devet mjeseci nakon što je u Belgiji bio podvrgnut operativnom zahvatu na lijevom koljenu, 27-godišnji desni bočni hrvatske nogometne reprezentacije i Atletico Madrida Šime Vrsaljko u utorak je prvi put trenirao u klupskom trening centru u predgrađu španjolske prijestolnice.


«Branič je završio prvi trening te se nalazi u posljednjoj fazi svog oporavka. Hrvat će vježbati individualno kako bi se nanovo prilagodio, a zatim će se postupno pridruživati radu sa suigračima«, izvijestio je Atletico Madrid u utorak na svom službenom internetskom portalu.


Vrsaljko je vježbao individualno u klupskom kampu Ciudad Deportiva Wanda u predgrađu Madrida.




Osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018. doputovao je u ponedjeljak u Madrid dok se više njegovih suigrača nalazi na reprezentativnim okupljanjima.


Vrsaljko je posljednju utakmicu odigrao 29. prosinca 2018., a u 13. veljače je u Belgiji prošao operacijski zahvat pod nadzorom Atleticovog liječnika. Tijekom posljednjih devet mjeseci uglavnom je boravio u Hrvatskoj, gdje je prolazio sve dosadašnje faze rehabilitacije.


Atletico je ljetos doveo na njegovo mjesto engleskog reprezentativca Kierana Trippiera, a na poziciji desnog boka ima i kolumbijskog reprezentativca Santiaga Ariasa.


»Crveno-bijeli« su prijavili Vrsaljka za sva natjecanja ove sezone, no zasad je nepoznata namjera trenera Diega Simeonea. S obzirom da nije igrao 11 mjeseci možda ga u siječnju pošalje na posudbu.


Vrsaljko je za Atletico odigrao 54 utakmice od ljeta 2016. do ljeta 2018. godine te je sudjelovao u osvajanju Europske lige. Onda je otišao na jednogodišnju posudbu u Inter, koji je imao opciju otkupa njegovog ugovora. No, milanski klub ga je ljetos odbio otkupiti zbog ozljede.


Svoju posljednju utakmicu Vrsaljko je odigrao upravo za Inter koji nije mogao računati na njega u drugom dijelu prošle sezone.


S Atleticom, trećeplasiranom momčadi španjolskog prvenstva, Vrsaljko ima ugovor do ljeta 2022. godine.