Islanđani bez najboljeg napadača

Sightorsson propušta uzvrat u Zagrebu

Hina

Islandska nogometna reprezentacija dolazi u Zagreb oslabljena bez najboljeg napadača Kolbeinna Sigborssona (23) koji je u prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija za SP 2014. godine u Reykjeviku ozlijedio gležanj



REYKJAVIK – Islandska nogometna reprezentacija dolazi u Zagreb oslabljena bez najboljeg napadača Kolbeinna Sigborssona (23) koji je u prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija za SP 2014. godine u Reykjeviku ozlijedio gležanj.


Vodstvo islandske reprezentacije do posljednjeg se trenutka nadalo kako bi se napadač Ajaxa mogao oporaviti do utorka i ogleda u Maksimiru, međutim, posljednji pregled je pokazao kako Sigborsson neće biti spreman. Zbog toga mladi napadač neće doputovati u Zagreb. Odluka je donesena u dogovoru s medicinskom službom Ajaxa, pa će Sigborsson nastavak rehabilitacije nastaviti u Amsterdamu.»Cijela ova situacija je za mene iznimno frustrirajuća. Ispred nas je najvažnija utakmica u našoj povijesti, a ja ne mogu igrati. Oteklina je prevelika, jednostavno trebam više vremena za oporavak,« poručio je razočarani islandski napadač. Prvotno se nagađalo kako je mladi napadač slomio ligamente, no takve je vijesti demantirao njegov brat u razgovoru za islandske medije. Radi se o jačoj distorziji zgloba.U Ajaxu se nadaju kako će se njihov napadač oporaviti do 26. studenog kada će ‘kopljanici’ ugostiti Barcelonu u susretu 5. kola H skupine Lige prvaka.Sigborsson je za islandsku reprezentaciju upisao 20 nastupa i zabio 13 golova. U kvalifikacijama je uz Gylfija Sigurdssona bio najbolji strijelac islandske vrste, obojica su zabila po četiri gola.