Kapetan spreman dočekuje derbi s Dinamom

Sharbini: Dokazat ćemo da je ljestvica »lažna« i dobiti Dinamo!

Orlando Rivetti

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Gledao sam Zagrepčane u susretu s Hajdukom. Imaju nešto ozlijeđenih igrača, nešto mladih. Nisu bolji od nas. Na terenu moramo to pokazati – kaže Anas



RIJEKA » Delete je pritisnuo tamo gdje piše Hajduk i Saudijska Arabija. Dva poglavlja koja ga nisu usrećila… Odbio je Kineze i Tajlanđane. Što će mu brdo dolara u zemljama koje nemaju Dražice i Kantridu. Zadovoljstvo nema cijenu. Igranja za Rijeku. Grobnik i stijene Kantride njegova su inspiracija, radost življenja.


   Anas Sharbini, kapetan Rijeke, bio je najsretniji kada se vratio kući… Grobnički pjesnik loptanja oplemenio je igru Rijeke. Izludio trenera Matjaža Keka. A onda počeo igrati u »oba pravca«, defenzivni dio, uklizavati ispred svog kaznenog prostora. Specijalitet je ipak – desna vanjska…


   U Londonu je igrao protiv Messija, zabio gol Argentini. U subotu je u Maksimiru sjedio na klupi reprezentacije Hrvatske.




   – Osjećao sam se kao na Kantridi. Do mene Vargić, Mitrović i Leovac. Nedostajao je samo »šef«… Pa da bude sve u HNL-u.


   Šef je naravno, Matjaž Kek. Svaka je klupa tvrda, ipak ona reprezentacije je – čast. Posebice ako su na terenu zvijezde poput Modrića, Rakitića, Mandžukića… Je li Kovač rekao kome je Anas bio zamjena?


   – Razgovarali smo u pripremi utakmice. S obzirom na to gdje igram u klubu, bio sam alternacija za lijevu stranu, za Perišića. Mogao sam biti miran, Perišić je bio jedan od najboljih. Trčao je kao navijen. Najbolji uz Brozovića.  


Vatromet


   Hrvatska je pobijedila Norvešku 5:1, ali izbornik Niko Kovač bo je veoma kritičan poslije utakmice. Tvrdi da nije vidio napredak, grubo rečeno, mučno mu je bilo od takva nogometa. Posebice u razdoblju do odmora?


   – Sve nam je lijepo objasnio u poluvremenu u svlačionici. Nije bio zadovoljan kako je funkcionirala momčad. Naglasak je na kolektivu, previse individualnog razmišljanja. Malo agresije i čvrstine… Ali na kraju smo zabili pet golova. Bio je vatromet golova. Bit će vatromet i u subotu na Kantridi, nakon pobjede nad Dinamom… Dosta je i jedan gol.


   Nije te bilo u Osijeku zbog tri žuta kartona, nisi igrao protiv Norveške u Zagrebu, nisi igrao od utakmice sa Zadrom (4:0), 15. ožujka. Samo treniraš. Pucaš od snage… Kek će biti zadovoljan?


   – Baš sam jutros razmišljao o tome. Dva tjedna nisam igrao. Jedva čekam nastavak prvenstva i – Dinamo. Najbolji mogući nastavak. Opća mobilizacija. Volim takve utakmice. Pun stadion, jak suparnik.


   Dvaput Dinamo u pet dana, u subotu za bodove pa u srijedu, 8. travnja, prva utakmica polufinala Kupa?


   – Najprije ćemo se koncentrirati na utakmicu za bodove. Trenutačna ljestvica nije realna slika vrijednosti. Nije Dinamo toliko kvalitetniji, pretjeran je razmak od 14 bodova. Zapravo nije uopće bolji, u subotu ćemo to dokazati! Poslije ćemo razmišljati o Kupu, a oni o nama…  


Gladan


   U sedam proljetnih kola upisali ste četiri remija i jedan poraz, izgubili 11 bodova?


   – Ne govori se slučajno da se na malim utakmicama osvaja prvenstvo… Previše smo bodova bacili u koprive. Morali smo dobiti Istru, Belupo… Ne izgubiti od Lokomotive.


   Susret s Osijekom u Gradskom vrtu gledao si na TV?


   – I tamo smo u nastavku bili bliže pobjedi.


   U ustima su ostale četiri kapi »zadarskog meda«?


   – Gladan sam. Dinamo stiže.


   Sada s dva napadača, igraju Balaj i Hristov?


   – Balaj je zabio dosta golova. Hristov zna. Igra s dvojicom napadača mi više odgovara. Imam više prostora na sredini terena, a oni pritišću suparničku zadnju liniju. Bliže sam završnici…


   Kakav Dinamo očekuješ?


   – Gledao sam Zagrepčane u susretu s Hajdukom. Imaju nešto ozlijeđenih igrača, nešto mladih. Nisu bolji od nas. Na terenu moramo to pokazati.


   Susret s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović?


   – Grobničani smo.


   Kakav je to posjet igrača Rijeke školi u Čavlima bez tebe?


   – Vidio sam u Novom listu. Nedopustivo. Morat ću malo popričati s odgovornima. Neće se to više dogoditi. Ha, ha, ha…


   Zaista, kakva je to Rijeka bez Anasa na – Grobniku. Za subotu je spreman.