Protivnici Rijeke

Sevilla uvjerljiva, pobjeda Standarda, poraz Feyenoorda

Hina



ZAGREB – Idući suparnik Rijeke u G skupini Europske lige Sevilla osvojila je tri boda pobijedivši na gostovanju Cordobu 3-1 u susretu 4. kola Primere.


Golove za andaluzijski sastav postigli su Carlos Bacca (8, 88-11m) i Stephane M’Bia (72), dok je strijelac za Cordobu bio Borja Garcia (83). Nakon četiri kola Sevilla se nalazi na vodećoj poziciji Primere sa 10 bodova, s jednim bodom više od Barcelone, no Katalonci imaju i susret manje.


Standard je na gostovanju pobijedio Waasland-Beveren 2-0 golovima Jorgea Teixeire (52) i Paul M’Poku (83). Za Beveren je do 64. minuti igrao hrvatski nogometaš Ante Vukušić. Hrvoje Čale nije nastupio za domaćine. Standard je trenutačno na osmom mjestu sa 11 bodova.




Feyenoord je u jednom od najvećih derbija nizozemskog nogometa kod kuće izgubio od Ajaxa 0-1. Pogodak odluke Ricardo van Rhijn već u petoj minuti. Nakon ovog poraza klub iz Rotterdama pao je na tek 15. mjesto ljestvice sa svega pet bodova iz šest kola.


Rijeka u 2. kolu skupine G 2. listopada na Kantridi dočekuje Sevillu. U drugom susretu iz skupine sastaju se Feyenoord i Standard.