Veliki uspjeh

Senzacija iz Njemačke: Niko Kovač novi trener Bayerna. Evo kolika je odšteta

Marko Cvijanović

Niko Kovač / Foto: REUTERS

Niko Kovač / Foto: REUTERS

Njemački mediji su već mjesecima Kovaču predviđali budućnost za kormilom »Bayerna«, ističući da je poslije dviju sjajnih sezona na klupi »Eintrachta« miljenik Frankfurta postao spreman za novi iskorak u karijeri



RIJEKA Niko Kovač novi je trener »Bayerna«! Bivši hrvatski izbornik i aktualni trener »Eintrachta«, dogovorio je suradnju s najtrofejnijim njemačkim nogometnim klubom, za kormilo kojega će stati istekom tekuće sezone. Jupp Heynckes napustit će klupu bavarskoga giganta u ljetnim mjesecima ove godine i to neovisno o ishodu aktualne sezone i ustupiti mjesto hrvatskom stručnjaku. Poznati su i uvjeti raskida suradnje, »Eintracht« će zaraditi 2,2 milijuna eura.


Njemački mediji su već mjesecima Kovaču predviđali budućnost za kormilom »Bayerna«, ističući da je poslije dviju sjajnih sezona na klupi »Eintrachta« miljenik Frankfurta postao spreman za novi iskorak u karijeri.


Kovač je s »Eintrachtom« u prvoj sezoni izborio ostanak kroz dodatne kvalifikacije, a godinu kasnije ušao u borbu za Europu, kao i ove sezone. Kovač je u 84 utakmice s Eintrachtom ostvario 38 pobjeda, 17 remija i 29 poraza.




Prije dva tjedna hrvatski stručnjak odbio je razgovarati o svojoj budućnosti u »Bayernu« ističući da ga ugovor s »Eintrachtom« veže do ljeta 2019. godine.


– Ako ne bude nekih nepredvidljivih situacija, ugovor ću odraditi do kraja. Možete špekulirati i dalje, ali najbolje je da se obratite Bayernu – poručio je Kovač.


»Nepredvidljiva« situacija ticala se očito intenzivnih pregovora s čelnicima bavarskoga giganta. A da se u »Bayernu« nešto sprema dalo se naslutiti nakon jučerašnje objave da je Franck Ribery produljio ugovor s njemačkim prvakom na još godinu dana, a to je navodno napravio i Arjen Robben. Njemački novinari vjeruju da je to znak da je »Bayern« dogovorio dolazak novog trenera, za kojeg se upravo slaže nova momčad. S Kovačem će put Münchena i njegov brat Robert, koji mu je i u »Eintrachtu« bio prvi pomoćnik.