Serie A

Sampdoria nevjerojatnim preokretom do pobjede

Hina



Nogometaši Sampdorije nevjerojatnim su preokretom od 0-2 do 3-2 u samo sedam minuta stigli do pobjede nad Sassuolom u dvoboju 13. kola talijanske Serie A odigranom na stadionu Luigi Ferraris u Genovi.


Gostujuća momčad je sve do 84. minute držala uvjerljivo vodstvo 2-0 do kojeg je stigla pogocima Riccija u 64. i Raguse u 75. minuti. U 83. minuti Matri je propustio čistu priliku za treći pogodak Sassuola, a samo minutu poslije započeo je veliki preokret domaće momčadi.


Svojim stotim pogotkom u Serie A zaostatak Sampdorije smanjio je Fabio Quagliarella u 84. minuti, a samo minutu poslije iskusni je napadač asistirao Kolumbijcu Luisu Murielu za izjednačujući gol. U prvoj minuti sučeve nadoknade Sampdoria je stigla do pobjede nakon što je Muriel bio precizan iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca.




Peta pobjeda u sezoni Sampdoriji je donijela uzlet do 9. mjesta ljestvice sa 18 bodova, dok je nesretni Sassuolo ostao na 16. mjestu s 13 bodova. U vodstvu je Juventus s 33 boda. Drugoplasirana Roma zaostaje sedam bodova, ali ima i utakmicu manje.