Trener Intera

Samir Toplak: Poznavajući Keka, Rijeka će nakon Kranjčevićeve juriti sto na sat

Ivana Vaupotić

Samir Toplak / Foto: D. JELINEK

Samir Toplak / Foto: D. JELINEK

Vidio sam što je Kek rekao nakon poraza od Lokomotive. Siguran sam da će momčad sada biti maksimalno mobilizirana – tvrdi Toplak



ZAPREŠIĆ Minimalna pobjeda nad »Osijekom« (1:0) prošle je subote definitivno potvrdila da »Inter« danas na Rujevicu dolazi u dobroj formi, spreman na sve izazove koje može ponuditi gostovanje kod još uvijek aktualnog prvaka. Prije početka sezone u Zaprešiću je rečeno da očuvanje prvoligaškog statusa predstavlja primarni cilj kluba, koji je u zadnja četiri kola osvojio osam bodova i ostvario zacrtano.


– Kod nas sada vlada idila. Napravili smo ono što smo si zacrtali uoči prvenstva i sada uživamo. Međutim, to ne znači da smo digli sve četiri u zrak. Kod »Rijeke« ne dolazimo na utakmicu u revijalnom tonu, tamo želimo skupo prodati kožu. Rasterećeni jesmo, ali gostujemo kod prvaka Hrvatske i ni slučajno se ne smijemo opustiti – kaže trener »Intera« Samir Toplak.


Početak proljetnog dijela prvenstva zaprešićkom prvoligašu je donio tek jedan osvojeni bod u tri kola, i to bez zabijenog gola. Povrh toga, učestale odgode utakmice zbog lošeg vremena u potpunosti su poremetile su ritam momčadi. No, nakon domaćeg poraza u dvoboju s »Rijekom« (3:0), »Inter« osvojio osam bodova u iduća četiri kola i vratio se u sredinu HT Prve lige. Nakon toga stigli su rezultatski identični porazi s »Cibalijom« i »Hajdukom« (3:0) i novi niz od osam bodova u četiri utakmice.




– To što smo ostvarili svoj primarni cilj ne znači da smo se zadovoljili postignutim. Sada smo malo podigli letvicu i želimo se zadržati na petom mjestu do kraja sezone. Prema tome, na Rujevici se sigurno nećemo zafrkavati. Kod »Rijeke« idemo odigrati čvrstu utakmicu u pravoj nogometnoj atmosferi i pokazati da zaslužujemo tako dobar plasman – objašnjava 48-godišnji stručnjak.


Zaprešićani nemaju problema s kartoniranim igračima, ali još uvijek ne mogu računati na ubojitog centarfora, Komnena Andrića, kojeg muči koljeno. Njegovo mjesto u vrhu napada najvjerojatnije će zauzeti Vlatko Blažević.


– Ne opterećujem se razmišljanjem o atmosferi u »Rijeci«, no vidio sam što je Matjaž Kek rekao nakon poraza od »Lokomotive«. Siguran sam da će im momčad sada biti maksimalno mobilizirana. Poznavajući Keka, uopće ne sumnjam da će njegovi igrači protiv nas juriti sto na sat nakon slabe igre u Kranjčevićevoj – zaključuje Toplak.