Bjelica upozorava

Šahtjor ima veliku kvalitetu u ofenzivi, teško im je pronaći previše nedostataka

Portal Novilist.hr

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

 Vrlo su potentna ekipa. Vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego što smo bili protiv Cityja i da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom - rekao je trener Dinama



ZAGREB Prva momčad i stručni stožer Dinama otputovali su u Ukrajinu gdje ih ovoga utorka od 18.55  sati očekuje utakmica 3. kola Lige prvaka sa Šahtjorom. Susret je uoči polaska delegacije na aerodromu najavio trener Nenad Bjelica:


– Svi idu na put. Danas još u Ukrajini imamo trening, nakon toga ćemo vidjeti stanje s ekipom. Ukoliko neki ne budu u stanju pružiti sto posto, igrat će drugi igrači. Pozitivan je osjećaj uoči polaska, uvijek je takav osjećaj.


Komentar na protivnika?




– Imaju izuzetno velike kvalitete u ofanzivi gdje imaju nekolicinu Brazilaca. Znamo da su to nepredvidivi i talentirani igrači. U obrani igraju Ukrajinci, iako i tu ima koji Brazilac. Teško je naći u toj ekipi previše nedostataka, ali pokušat ćemo biti na boljem nivou nego što smo bili protiv Cityja, pogotovo u ofanzivi. U defanzivi ćemo pokušati biti stabilni. Onda se možemo nečemu nadati.  Bili su treneri iz našeg stožera pogledati utakmicu Šahtjora, ali njihova je liga dosta slaba pa nije ta utakmica neko mjerilo. Više se fokusiramo na susrete koje igraju u Europi i ove i prošle sezone. Nezgodni su, brzi, hitri, imaju dobre tranzicije, dobro kombiniraju kroz sredinu, imaju dobre ofanzivne bekove. Vrlo su potentna ekipa. Vjerujem da ćemo biti na višem nivou nego što smo bili protiv Cityja i da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom.


Susret je najavio i branič Petar Stojanović:


– Želimo svi pobjedu, ali znamo da nas očekuje težak posao jer su oni stvarno ozbiljna ekipa. Imaju dobre igrače, pojedince, bit će teško… želimo svi pobjedu i dat ćemo sve od sebe. Želimo da na kraju utakmica završi sretno za nas. Radili smo dosta stvari, ali danas ćemo do kraja analizirati njihovu momčad. Vidjet ćemo što će utakmica donijeti, želimo zabiti neki gol, nećemo se sigurno samo braniti.