POČELO JE!

SVI SU LUDI ZA KOCKASTIMA: Ćaleta-Car seli u Marseille, Mandžukića želi Borussia Dortmund

P. N.

Mario Mandžukić/Foto REUTERS

Mario Mandžukić/Foto REUTERS

Hrvatski branič trebao bi preseliti iz Salzburga u Marseille u transferu vrijednom 17 milijuna eura



RIJEKA Povijesni hrvatski plasman na SP-u odrazio se i na situaciju na nogometnom tržištu na kojem su cijene za hrvatske reprezentativce skočile u nebesa. Francuski prvoligaš Olympique Marseille je tako prema navodima L’Equipea odlučio uložiti 17 milijuna eura u transfer Duje Ćalete-Cara iako je hrvatski branič odigrao samo jednu utakmicu, onu protiv Islanda. Međutim, Francuzi su ga dobro zapamtili iz polufinala Europske lige kada ih je u dresu Red Bull Salzburga skoro zaustavio na njihovom putu prema finalu. Ako ne dođe do velikog preokreta Ćaleta-Car trebao bi za Marseille potpisati u idućih 24 sata.


Poslodavca bi mogao promijeniti i Mario Mandžukić, a posebno zbog toga što je Juventus prije nekoliko dana u napadačkim redovima angažirao Cristiana Ronalda. Prema informacijama s kojima raspolaže Gazzeta dello Sport za hrvatskog napadača zainteresirana je Borussia Dortmund kojoj nedostaje centarfor.





Inter razmišlja o prodaji Ivana Perišića, ali i Antonia Candreve kako bi u svoje redove mogli dovesti krilnog igrača Fiorentine Federica Chiesu. Za Perišićeve usluge zainteresirani su mnogi klubovi iz Premier lige poput Manchester Uniteda, ali i Arsenala koji je u potrazi za rasnim krilom nakon odlaska Alexisa Sancheza.