Oko sokolovo

SUDAČKA ANALIZA DERBIJA Sudac Pejin je ispravno dosudio penal za Hajduk, ali ne i za Rijeku!

Portal Novilist.hr

Said je s bijele točke svladao Slugu u prvom poluvremenu iz ispravno dosuđenog penala/D. ŠKOMRLJ

Said je s bijele točke svladao Slugu u prvom poluvremenu iz ispravno dosuđenog penala/D. ŠKOMRLJ

Žuta se usred inercije zaletio u obrambenog igrača Hajduka. Bio je to klasičan sudar možda s elementima prekršaja u napadu. Najbolje da se nije ništa sviralo! - rekao je Mario Strahonja u emisiji Stadion



RIJEKA HTV-ov sudački ekspert, bivši međunarodni nogometni sudac Mario Strahonja analizirao je u emisiji Stadion suđenje suca Pejina na jadranskom derbiju, posebno se osvrnuvši  na dvije najstrože kazne nakon kojih su igrači Rijeke i Hajduka postigli pogotke. Strahonja se prvo osvrnuo na najstrožu kaznu za Hajduk nakon što je Žuta igrao rukom.


– Ruka je odmaknuta od tijela, proširila je obujam tijela, a igrač je instinktivno krenuo prema lopti i ispravno je dosuđena najstroža kazna – kazao je Strahonja, a onda se osvrnuo na duel Leonarda Žute i Frana Tudora u splitskom kaznenom prostoru.


– Vidimo dva igrača kako se bore da zauzmu što bolje pozicije i da dođu što prije do lopte. Igrač Rijeke je stigao prvi do lopte, ali nije kontroliralo loptu. Žuta se usred inercije zaletio u obrambenog igrača Hajduka. Bio je to klasičan sudar možda s elementima prekršaja u napadu. Najbolje da se nije ništa sviralo! – ustvrdio je nasljednik Oka sokolova Matea Beusan u HTV-ovim emisijama koje se bave analizom suđenja na nogometnim utakmicama.