Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Oko sokolovo

SUDAČKA ANALIZA DERBIJA Sudac Pejin je ispravno dosudio penal za Hajduk, ali ne i za Rijeku!

Said je s bijele točke svladao Slugu u prvom poluvremenu iz ispravno dosuđenog penala/D. ŠKOMRLJ
Said je s bijele točke svladao Slugu u prvom poluvremenu iz ispravno dosuđenog penala/D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 29. listopad 2018. u 20:22 2018-10-29T20:22:00+01:00

Žuta se usred inercije zaletio u obrambenog igrača Hajduka. Bio je to klasičan sudar možda s elementima prekršaja u napadu. Najbolje da se nije ništa sviralo! - rekao je Mario Strahonja u emisiji Stadion

RIJEKA HTV-ov sudački ekspert, bivši međunarodni nogometni sudac Mario Strahonja analizirao je u emisiji Stadion suđenje suca Pejina na jadranskom derbiju, posebno se osvrnuvši  na dvije najstrože kazne nakon kojih su igrači Rijeke i Hajduka postigli pogotke. Strahonja se prvo osvrnuo na najstrožu kaznu za Hajduk nakon što je Žuta igrao rukom.

- Ruka je odmaknuta od tijela, proširila je obujam tijela, a igrač je instinktivno krenuo prema lopti i ispravno je dosuđena najstroža kazna - kazao je Strahonja, a onda se osvrnuo na duel Leonarda Žute i Frana Tudora u splitskom kaznenom prostoru.

- Vidimo dva igrača kako se bore da zauzmu što bolje pozicije i da dođu što prije do lopte. Igrač Rijeke je stigao prvi do lopte, ali nije kontroliralo loptu. Žuta se usred inercije zaletio u obrambenog igrača Hajduka. Bio je to klasičan sudar možda s elementima prekršaja u napadu. Najbolje da se nije ništa sviralo! - ustvrdio je nasljednik Oka sokolova Matea Beusan u HTV-ovim emisijama koje se bave analizom suđenja na nogometnim utakmicama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.