Šampionska Rijeka

SPREMA SE FEŠTA: U subotu na Korzu prijenos utakmice i doček šampiona. Pogledajte i posebnu regulaciju prometa

P. N.

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Dolazak nogometaša Rijeke na Korzo očekuje se iza ponoći, kada će Riječani i Riječanke uživati u vatrometu u čast ovogodišnjih nogometnih šampiona.



Grad Rijeka, u suradnji s HNK Rijekom, u subotu na Korzu organizira javno gledanje utakmice nogometnog prvenstva Hrvatske, u kojoj će ovogodišnji šampion odmjeriti snage s drugoplasiranim Dinamom, kao i doček riječkih nogometaša, koji će zasigurno biti vrhunac subotnjeg slavlja.


Prema najavi koja stiže iz Grada Rijeke, program na Korzu započet će u 19.00 sati prijenosom utakmice i same svečanosti dodjele prijelaznoga pehara i medalja nogometašima i ekipi NK Rijeke. Program će biti nastavljen zabavom, uz nastup bendova Trio Cukar & Caffé i Fiesta te DJ-a Alena Gaćine. Prijenos dočeka moći će se gledati i na web streamu portala Moja Rijeka i Kanala RI.


Dolazak nogometaša Rijeke na Korzo očekuje se iza ponoći, kada će Riječani i Riječanke uživati u vatrometu u čast ovogodišnjih nogometnih šampiona.




Odlukom gradonačelnika Obersnela, ugostiteljski objekti u subotu na nedjelju radit će do jutarnjih sati, točnije do 6.00 sati ujutro, po modelu koji se primjenjuje u vrijeme održavanja Međunarodne karnevalske povorke ili tijekom božićno-novogodišnjih blagdana. Naravno, ističu iz gradske administracije, uvjet za rad do ranih jutarnjih sati poštivanje je propisa o zaštiti od buke, o zaštiti javnog reda i mira te ostalih propisa.


Tijekom slavlja važit će posebna regulacija prometa.


– U subotu, 27. svibnja, od 18.30 sati, pa do nedjelje, 28. svibnja, do 03.00 sati, bit će zabranjen promet vozilima u smjeru zapada od Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom ulicom. U smjeru istoka, za promet će biti zatvorena dionica koja prolazi dijelom Krešimirove ulice i to od raskrižja s Manzonijevom ulicom, zatim Trgom Žabica te ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca. Vozila će se usmjeravati na sjeverni koridor, izvijestili su iz gradske administracije.


Za vrijeme privremene regulacije prometa, priopćili su iz Grada Rijeke, taxi vozila će u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevom trgu. U smjeru zapada, taxi vozilima će biti dopušteno voziti do Trga Žabica, do svojeg stajališta kod bivše benzinske crpke, gdje se okreću i nastavljaju kretanje u smjeru zapada prema Manzonijevoj ulici.


– Vozila javnog gradskog prijevoza će za vrijeme privremene regulacije prometa moći u smjeru zapada voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku. Promet će se usmjeravati na sjeverni koridor. U smjeru istoka, autobusima javnog gradskog prijevoza bit će dopušteno voziti Ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca do svojih stajališta i garaža, i to krajnjim desnim prometnim trakom, isključivo do završetka voznog reda.


Linijskim autobusima koji koriste Autobusni kolodvor Žabica, za vrijeme privremene regulacije, prometovanje do Kolodvora Žabica će biti dopušteno isključivo zapadnom stranom grada (Krešimirovom i Manzonijevom). Na kolodvoru se autobusi okreću i nastavljaju kretanje prema zapadu. Preporuča se zapadni ulazak i izlazak iz grada te prometovanje sjevernim koridorom. Za trajanja ove privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi. Privremena regulacija prometa provest će se sukladno idejnom rješenju Rijeka prometa, uz suglasnost Hrvatskih cesta u Rijeci i rješenje Policijske uprave primorsko-goranske, stoji u priopćenju nadležnih gradskih službi o posebnoj regulaciji prometa.


Grad Rijeka i HNK Rijeka pozivaju sve koji to žele da se okupe na Korzu i čestitaju prvacima Hrvatske.


Napominje se da za vrijeme dočeka nogometaša, zbog mjera sigurnosti, novinarima, snimateljima i fotoreporterima neće biti dozvoljen ulaz u prostor iza pozornice, niti u prostor ispred pozornice već će događaj, ukoliko to žele, moći pratiti u ograđenom prostoru ispred Kraša u kojeg se ulazi iz smjera zgrade Radio Rijeke i to isključivo uz predočenje akreditacije matične kuće.