Kraljevski klub

ŠOK U MADRIDU Zinedine Zidane objavio da napušta klupu Real Madrida

Hina

Zinedine Zidane / Foto: REUTERS

Zinedine Zidane / Foto: REUTERS

Što još mogu ponuditi igračima koji su sa mnom sve osvojili? Vjerujem da im je potreban promjena i želim im zahvaliti na svemu«, zaključio je Zidane



Samo pet dana nakon što je s Real Madridom po treći put zaredom osvojio Ligu prvaka pobijedivši Liverpool sa 3-1 u finalu odigranom u subotu u Kijevu, 45-godišnji francuski stručnjak Zinedine Zidane neočekivano je na konferenciji za medije objavio da napušta Realovu klupu.


»Mnogi u ovoj mojoj odluci ne vide smisao, ali ja ga vidim. Momčad mora nastaviti pobjeđivati, a da bi to bila sposobna činiti, potrebna joj je promjena. Nakon tri sezone i i meni je potrebna promjena«, rekao je Zidane na konferenciji za medije u Madridu.


»Volim klub i predsjednika i zauvijek ću biti zahvalan što sam ovdje dobio priliku i kao igrač, i kao trener.»




Zidane je prvu momčad Reala preuzeo u sjiečnju 2016. godine, nakon što je Rafaelu Benitezu uručen otkaz. U prvoj polusezoni pod Zidaneovim vodstvom ‘kraljevski klub’ je osvojio Ligu prvaka pobijedivši Atletico Madrid u finalu boljim izvođenjem jedanesteraca.


U sljedećoj sezoni Real je pod Zidaneovim vodstvom napravio nešto što mu nije uspjelo 59 godina, osvojivši i naslov prvaka španjolske i Ligu prvaka, kad su u finalu sa 4-1 nadigrali Juventus.


Ove godine Madriđani nisu briljirali u domaćem prvenstvu, u kojem su zaostali za Barcelonom velikih 17 bodova, ali su ponovno napravili nešto što nitko nije uspio u posljednjih 42 godine, otkako je Bayern triput zaredom osvojio tadašnji Kup europskih prvaka iz kojeg je kasnije nastala današnja Liga prvaka. Zidane se trijumfom u Kijevu pridružio Bobu Paisleyju i Carlu Ancelottiju, kao jedan od trojice trenera s tri naslova klupskog prvaka Europe.


»Bilo je spektakularno što smo i treći put osvojili Ligu prvaka, ali to je bilo i vrijeme za razmišljanje. Što još mogu ponuditi igračima koji su sa mnom sve osvojili? Vjerujem da im je potreban promjena i želim im zahvaliti na svemu«, zaključio je Zidane.