Zagrijavanje pred derbi

SINIŠA OREŠČANIN: Ne umanjujem pobjedu Rijeke protiv Intera, ali odluke suca su usmjerile utakmicu

P. N.

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

 Očekivanja su kao i prije svake utakmice. Bavili smo se uglavnom sobom, iako smo analizirali i Rijeku. Njezin položaj na tablici i opus kroz prvenstvo govore o kvalitetnoj momčadi s kvalitetnim radom trenera gospodina Bišćana. Puno izvlači iz te momčadi. Imali su probleme s ozljedama, ali su to potiho u hodu rješavali, uveli i neke mlade igrače.. Bišćan radi vrlo dobar posao - rekao je Oreščanin



SPLIT Raspoloženje u taboru Hajduka je pozitivno nakon prošlotjedne pobjede u Zagrebu nad Lokomotivom, Bijeli kao četvrti očekuju Rijeku u Jadranskom derbiju…


– Očekivanja su kao i prije svake utakmice. Bavili smo se uglavnom sobom, iako smo analizirali i Rijeku. Njezin položaj na tablici i opus kroz prvenstvo govore o kvalitetnoj momčadi s kvalitetnim radom trenera gospodina Bišćana. Puno izvlači iz te momčadi. Imali su probleme s ozljedama, ali su to potiho u hodu rješavali, uveli i neke mlade igrače.. Bišćan radi vrlo dobar posao – rekao je Oreščanin u uvodu konferencije za medije na Poljudu.


Fale samo Juranović i Vučur, ali se zato vraćaju Caktaš i Ismajli… Hajduk nije dobio Rijeku gotovo osam godina na Poljudu?




– Znam za tu tradiciju, zadnja je pobjeda bila 7. kolovoza 2011. godine s gospodinom Balakovim kao trenerom… Ali fokus nam je samo ova utakmica. Imamo svoj plan, nismo o tome pričali, ali nam može biti dodatni motiv za pobjedu.


Rijeka je u prošlom kolu razbila Inter 7:0?


– Takav je bio slijed događaja. Gledao sam sudačku ekspertizu i bilo je par odluka koje su usmjerile utakmicu, ne umanjujući pobjedu Rijeke. Treba zabiti sedam golova. To je pohvala njima, ali sutra će biti drugačija utakmica, kao i njihov pristup.


Kakvu Rijeku očekujete?


– Pripremamo se na obje varijante. Ako dobiju prostor za igru, dobro kombiniraju i koriste više igrača u organizaciji igre. Volio bih da bude otvoreno i lijepo za gledatelje. Rijeka ima konformnu sitauciju, čeka ih i Kup, pa trener može kombinirati kako želi.


Koga biste izdvojiili iz Rijeke?


– Pavičić, koji radi razliku u veznoj liniji, i Kvržić. Inače, prošli put sam nespretno reagirao pričajući o Grbiću. Samo sam htio reći da smo u klubu mogli malo bolje riješiti tu situaciju.


Zadovoljavaju li Vas samo tri boda?


– Naravno. Ali lakše ću na to odgovoriti nakon utakmice.


Koliko vam fali čisti centarfor? U zadnja dva susreta na Poljudu niste postigli gol?


– To su bili derbiji, oni su izvan konteksta. Suhoparne su te priče o napadačima, to se previše potencira. Odabrali smo put u kojem kontroliramo utakmice u svim fazama, s velikim brojem igrača koji ulazi u završnicu, a golovi će doći. Vjerujemo da će s vremenom biti još bolje. Svjesni smo i da zabijamo malo, ali se nedovoljno potenciraju pozitivne stvari poput onih da primamo jako malo golova i da nam protivnici stvaraju malo šansi.


Smanjuje se broj stranaca u HNL-u od sljedeće sezone, je li to dobro ili loše?


– Generalno je to bolje za hrvatski nogomet jer bi mlađi igrači dobivali više prostora, no u velikim klubovima, a Hajduk to jest, istina je negdje u sredini. Ljetni prijelazni rok jako nam je važan, već dugo pričamo i njemu i planiramo – rekao je trener Splićana.