Reprezentativni vratar

SIMON SLUGA: Znam da navijačima nije lako, ali moramo vratiti igru, rezultate i atmosferu

Denis Frančišković

Simon Sluga u društvu Dominika Livakovića i Dražena Ladića/V. KARUZA

Simon Sluga u društvu Dominika Livakovića i Dražena Ladića/V. KARUZA

 S Bišćanom dosad nisam surađivao. No, čuo sam od bivših suigrača da je jako kvalitetan čovjek i stručnjak. Iskreno se veselim suradnji s njim i s njegovim pomoćnicima. Jedan dan bio sam i u Umagu. Redovito sam se čuo s igračima i čujem da su svi zadovoljni, da vlada dobra atmosfera i da se dobro radi - kaže Sluga



RIJEKA »Kockasti« su napustili Rujevicu, »bijeli« je ponovno okupirali. Simon Sluga, »Rijekin« čuvar mreže, minulih dana nije bio sa svojom matičnom momčadi u Istri, odrađivao je reprezentativne obveze i – nije požalio. Rijetko tko ima takav privilegij vježbanja i druženja s viceprvacima svijeta, s takvom koncentracijom kvalitete…


– Dojmovi su odlični, uživao sam i guštao, dečki, stožer i svi ljudi koji rade tamo stvarno su super. Odmah su me prihvatili, još smo bili u Rijeci… Stvarno super osjećaj. Imam samo riječi hvale – kaže Sluga i žali što sudaru s Englezima nisu mogli svjedočiti i gledatelji.


– Protiv Engleske mi je stvarno bilo žao što se moralo igrati bez gledatelja i takvom ambijentu gdje smo zbog kazni ispašta većina drugih ljudi. Baš šteta… Bez gledatelja to nije pravi osjećaj za dodatni naboj i oštrinu. Nadam se da se više neće to ponavljati. Protiv Jordana to je bilo sasvim drugo.




Treniranje s Modrićem, Rakitićem, Perišićem, Vidom, Lovrenom… S igračima koji su osvojili svijet ovog ljeta, što je bio istinski doživljaj.


– Stvarno je lijepo družiti se i trenirati s takvim velikim igračima. Čovjek se koncentrira na posao, ali se može i opustiti. Iz toga se može izvući samo najbolje. To su stvari koje uljepšavaju život u ovom poslu. Po meni, igrač kad se nađe u ovakvoj situaciji mora samo maksimalno raditi i shvatiti da je ovo samo jedan bonus u karijeri. Svi težimo da stignemo do tih visina, a sada i doslovno shvatiš da su sve to sasvim obične i normalne osobe s kojima se vrijedi dužiti.


Livakoviću čestitke


Simon nije dobio šansu za što će zasigurno biti prilike, prilike koju je ovaj put dobio Dominik Livaković. I zablistao…


– Livaković je stvarno dobro odradio posao, dobar je vratar i svi to znamo. S moje strane je imao podršku i idu mu sve čestitike na obranama. Svaka mu čast, stvarno se jako lijepo predstavio u svojim prvim utakmicama.


Simona raduje i plasman mladih U-21 reprezentativaca na euro smotru nakon toliko dugo godina posta.


– Svaka čast i mladima. I sam sam prolazio kroz sve te selekcije i prvenstva i znam da je to sve samo ne lako. Nekad je slabija, nekad teža skupina, ali mora se puno toga poklopiti. Ne sumnjam da će na EP-u mladi napraviti dobar posao.


Do novog susreta s »kockastima« vratar i kapetan »Rijeke« okreće se ništa manje važnim obvezama. Poljuljanu momčad treba povesti dalje od petog mjesta…


– Život i sve ide dalje… Radit ćemo na tome da popravimo sve loše što smo dosad učinili u spletu određenih okolnosti. Bit će zanimljivo i s puno uzbuđenja. Moramo gurati dalje i pokušati pobijediti svaku utakmicu. Naravno, još puno bolje igrati i davati sve od sebe. I do sad smo to činili, ali nije nas uvijek niti mazila sreća. Meni je najvažnije da smo svi zdravi i da dajemo sve od sebe za »Rijeku«.


Umag


Sluga ovih dana nije zaboravio svoju momčad, čak je jedan dan iskoristio za odlazak u Umag.


– S Bišćanom dosad nisam surađivao. No, čuo sam od bivših suigrača da je jako kvalitetan čovjek i stručnjak. Iskreno se veselim suradnji s njim i s njegovim pomoćnicima. Jedan dan bio sam i u Umagu. Redovito sam se čuo s igračima i čujem da su svi zadovoljni, da vlada dobra atmosfera i da se dobro radi. Uvjeren sam da će sve to biti dobro, da neće biti nekih problema.


Zaprešić, Poljud i na kraju mjeseca Varaždin. Tri su postaje, dvije prvenstvene i jedna kup koje bi trebale umnogome promijeniti smjer »Rijeke«. Sluga tvrdi da je momčad itekako svjesna situacije.


– Svaka je utakmica zahtjevna. I to ne samo nama, nego svima. Netko je zasad malo bolji, netko malo lošiji. Liga je izjednačena, a tereni su sada stvarno vrhunski. To je važan pomak za sve klubove. Veća je borba za vrh i bit će puno uzbuđenja. Mi ćemo svaku utakmicu shvatiti kao finale Lige prvaka, jer nam ništa drugo niti ne preostaje. Moramo vratiti igru, rezultate, ali i sreću na našu stranu. Naravno, i atmosferu oko kluba. Znam da niti navijačima nije lako.


»Inter« je na rasporedu već u petak kao prva utakmica desetog kola Prve HNL.


– »Inter« ima već duže vrijeme dobru klupsku politiku, dobro igraju, no prvo krećemo od sebe bez obzira na sav respekt prama protivniku. Kad smo mi dobri i diktiramo tempo u igri, onda je to puno lakše. Dat ćemo sve od sebe, izginuti na terenu jedni za druge i onda će doći i rezultati i igra, što bi nam trebalo biti odskočna daska za dalje.