Presretan zbog poziva

SIMON SLUGA: Drago mi je da ću opet biti zajedno Mitrom, Bradom i dečkima iz reprezentacije

Marko Cvijanović

Simon Sluga/Foto REUTERS

Simon Sluga/Foto REUTERS

Kako se osjećam? A kako bih se osjećao, to je nešto o čemu smo smo svi mi sanjali kad smo se počeli baviti nogometom. Presretan sam i počašćen biti dio najjače hrvatske nogometne momčadi – rekao je vratar Riječana



RIJEKA Simon Sluga novi je igrač na popisu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića, za predstojeće akcije protiv Engleske (12. listopada) i Jordana (15. listopada) na rujevičkom travnjaku. Prvom vrataru i kapetanu »Rijeke« ukazala se prilika uslijed problema s ozljedom prvoga vratara »kockastih«, Lovre Kalinića, što ne znači da Sluga svojim izvedbama u kontinuitetu nije opravdao Dalićev poziv.


– Kako se osjećam? A kako bih se osjećao, to je nešto o čemu smo smo svi mi sanjali kad smo se počeli baviti nogometom. Presretan sam i počašćen biti dio najjače hrvatske nogometne momčadi – kaže Sluga koji će se momčadi priključiti u opatijskom hotelu »Milenij«, a ove srijede će u društvu novih suigrača odraditi otvoreni trening na rujevičkom travnjaku. Osim što će trenirati u poznatom okruženju, Simon će među »kockastima« naći puno poznatih lica.


– Osim Bradarića i Mitrovića s kojima sam igrao u »Rijeci«, dobro znam i dečke iz moje generacije, Kovačića, Pjacu, Rebića, Livaju… Drago mi je da ćemo opet biti zajedno.




S obzirom na status trećega vratara, iza Dominika Livakovića i Karla Letice, izglednije je da se Sluga može nadati određenoj minutaži u prijateljskoj utakmici protiv Jordana negoli susretu Lige nacija protiv Engleske.


– Ma, uopće ne razmišljam o tome, ponosan sam što sam dobio izbornikov poziv i maksimalno ću se na ovom okupljanju truditi opravdati ga. Velika je uopće stvar biti dio ove momčadi koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju. Pritom mi je žao što se Lovre Kalinić ozlijedio, nadam se da nije u pitanju ništa ozbiljno i da će se brzo vratiti na teren.


S obzirom na sve jaču konkurenciju među vratarima “kockastih”, unatoč Subašićevom oproštaju od reprezentativnog dresa, velika je stvar biti među trojicom najboljih.


– Dobro je da je konkurancija jaka, to nas samo može učiniti još boljim vratarima. Baš kao što je dobra konkurencija i među vratarima “Rijeke”, zato se ovom prilikom moram zahvaliti mojim kolegama Prskalu, Nevistiću i Panduru, s kojima svakodnevno treniram i koji me “tjeraju” da budem što bolji. Naravno, hvala i treneru vratara Gojku Mrčeli, koji mi je puno pomogao da dostignem ovu razinu forme – zaključio je Sluga.



Riječki ljubitelji nogometa imat će priliku u srijedu od 19 sati na travnjaku rujevičkoga stadiona toplom dobrodošlicom dočekati srebrne sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Izbornik »kockastih« Zlatko Dalić izvest će momčad koja će prvi i jedini put uoči susreta protiv Engleske i Jordana održati trening otvoren za javnost. Da bi se izbjegle eventualne gužve preporuča se da svi oni koji žele uživati u treningu hrvatske reprezentacije dođu na Rujevicu malo ranije, za gledatelje će biti otvorena zapadna i po potrebi sjeverna tribina, kao i parking i to do popunjenja kapaciteta.