Novi trener "kraljeva"

SANTIAGO SOLARI: Igrači Reala su ratnici i prvaci, vidim na njima želju za pozitivnim promjenama

P. N.

Santiago Solari/Foto REUTERS

Santiago Solari/Foto REUTERS

Pustimo Zidanea u miru, on je jedan od najvećih legendi Reala. Ne možeš se uspoređivati s Zizouom, pustimo ga tamo gdje je mjesto tako velikim igračima i trenerima - rekao je Solari kojega novinari uspoređuju sa Zidaneom koji je također preuzeo "kraljeve" s pozicije trenera B momčadi Reala



MADRID Santiago Solari, dosadašnji trener B momčadi Real Madrida, izašao je ovoga utorka ispred novinara u svojstvu nasljednika Julena Loeteguija, smijenjenog trenera prve momčadi “kraljeva” nakon teškog poraza u Barceloni.


– Zatekao sam grupu igrača u boli i grču, ali odlučnu da promijeni situaciju. Ovo je skupina igrača, prvaka i ratnika, situacija nije lagana, ali vidim na na igračima želju i volju za pozitivinim promjenama – rekao je Solari.


Prvi Solarijev zadatak bit će prolaz u Kupu Kralja. Real gostuje u Sjevernoj Africi kod Melille.




– Cilj je jasan, otputovati u Melilu i pokazati karakter – dodao je Solari koji se nada da će krenuti stopama Zinedinea Zidana koji je također dočekao priliku kao trener B momčadi nakon odlaska Rafe Beniteza u siječnju 2016. godine. Zidane je odveo Real do tri naslova prvaka Europe zaredom. Naravno da je Argentinac, nekadašnji veznjak River Platea, Atletica, Real Madrida, Intera, San Lorenza i Atlante pobjegao od usporedbi sa slavnim Francuzom.


– Pustimo Zidanea u miru, on je jedan od najvećih legendi Reala. Ne možeš se uspoređivati s Zizouom, pustimo ga tamo gdje je mjesto tako velikim igračima i trenerima – kaže Solari, koji je igrao zajedno sa Zidaneom u Realu, a po okončanju igračke karijere vratio se u Madrid. Solari je 2013. godine počeo raditi u Realovoj Akademiji da bi prije dvije godine preuzeo B momčad.