Ivan Močinić

S Rujevice nisu zvali iako bi Rijeka sigurno bila dobra opcija za nastavak karijere

Ivan Volarić

Ivan Močinić odmara i trenira u rodnom gradu i čeka novi angažman/Foto Arhiva NL

Ivan Močinić odmara i trenira u rodnom gradu i čeka novi angažman/Foto Arhiva NL

Bilo bi dobro da što prije nađem klub i počnem se pripremati s momčadi, iako mi je stvarno trenutno najbitnije da sam zdrav - kaže riječki veznjak koji je raskinuo ugovor s Rapidom i postao slobodan igrač



RIJEKA Ivan Močinić (26) više nije igrač Rapida! Bivši veznjak Rijeke vratio se iz Beča sa sporazumnim raskidom ugovora u rukama. Stvar je bila jasna još zimus nakon što se nekadašnji hrvatski reprezentativac oporavio od dugotrajne ozljede i počeo normalno trenirati, a trener Rapida Dietmar Kühbauer mu pokazao put u drugu momčad. Močinić je proljetos upisao osam nastupa za Rapidove pričuve u Regionalnoj ligi, zabio je i jedan pogodak, a istekom sezone sjeo s klupskim vodstvom i dogovorio raskid suradnje. Sve to znači da se trenutno priprema u rodnom gradu za odlazak u novu sredinu kao slobodan igrač.


– Trener mi je još ranije rekao da ne računa na mene, tako da je to bio jasan signal. Sjeli smo početkom tjedna i raskinuli ugovor na obostrano zadovoljstvo, iako mi je ugovor trajao još godinu dana. Naravno da nisam imao želju ostati u drugoj ekipi, iako sam proljetos redovno igrao – govori Močinić.


Maleš je slobodan


Zanimljivo, nije samo »Močo« »očistio papire«, već i njegov prijatelj i nekadašnji suigrač iz riječkih dana Mate Maleš.




– Nismo se čuli u zadnje vrijeme, ali baš mi je Carlo Berković (Riječanin na vratima Intera iz Zaprešića op.a) rekao da je igrao protiv njega u prijateljskom susretu Intera i selekcije nogometnog sindikata. Nisam iskreno znao da je raskinuo ugovor s Clujom. Međutim, nije tako loše biti slobodan igrač. Koliko god je to teško s druge strane možda možeš lakše pronaći novu sredinu s čistim papirima – dodaje Močinić koji trenira samostalno i osluškuje situaciju na tržištu igrača.


– Treniram, pripremam se i tražim novi izazov u karijeri. Zdravstvena situacija je OK, odigrao sam u drugoj ekipi Rapida nekoliko solidnih utakmica. Želja mi je otvoriti novo poglavlje u karijeri na pravi način. Prošli put kada smo razgovarali rekao sam da mi treba neka promjena u karijeri. Bio sam u Beču tri godine, imao velikih problema s ozljedama. Zdrav sam, a sada treba pronaći pravi klub za povratak.


Sklono okruženje


A to neće biti tako lako. Trebalo bi u prvom redu pronaći sklono okruženje i trenera koji će znati kako vratiti dugo ozlijeđenog igrača u natjecateljski ritam…


– Treba mi klub u kojem ću imati dobre uvjete za trening i povjerenje trenera! Spreman sam naporno raditi da bih se vratio tamo gdje sam stao prije ozljede. Ima nekih upita iz inozemstva, ali to nije nešto za što mogu reći da je sigurno. Imam dvije, tri opcije koje nisu loše.Rijeka se nije javila…

– Nije, iako bi Rijeka sigurno bila dobra opcija. U svakom slučaju bilo bi dobro da što prije nađem klub i da se što prije počnem pripremati s momčadi, iako mi je stvarno trenutno najbitnije da sam konačno zdrav – rekla je nekadašnja velika nada riječkog nogometa.


Močinić je prije tri godine napustio Rijeku, ostavio svojem klubu 2,5 milijuna eura na ime obeštećenja, ali njegova bečka bajka nije dugo trajala. Upao je u silne probleme s ozljedama koje su na neki način obilježile njegovu karijeru. Zbog ozljede se vratio iz A reprezentacije u praskozorje Mundijala u Brazilu, zbog ozljede nije u dresu Rapida pokazao što može i zna. Iza njega su tri mučne godine, no sada je ponovo zdrav i željan povratka na veliku scenu. Doduše, i sam je svjestan da to neće biti lako i bezbolno. Močo je na svojem novom nogometnom početku u punom smislu riječi.