Incidenti u Podgorici

Rusi i Crnogorci: Utakmica nije smjela biti nastavljena!

Hina

Reuters

Reuters

Iako je nakon tog incidenta utakmica nastavljena nakon više od pola sata stanke, ona nije i završena jer je do drugog prekida došlo u 67. minuti kada je ruski napadač Dmitrij Kombarov pogođen upaljačem bačenim s tribina



PODGORICA – Ruski nogometni savez (RFU) uložio je žalbu na odluku dužnosnika UEFA-e koji su odlučili da se kvalifikacijska utakmica skupine G za odlazak na EURO 2016. Crna Gora – Rusija igrana u petak u Podgorici nastavi nakon što je već u prvoj minuti ruski vratar Igor Akinfejev pogođen bakljom, te je morao biti prevezen u bolnicu, a kasnijim pregledom ustanovljeno je kako je zadobio potres mozga i opeklinu na vratu.


Iako je nakon tog incidenta utakmica nastavljena nakon više od pola sata stanke, ona nije i završena jer je do drugog prekida došlo u 67. minuti kada je ruski napadač Dmitrij Kombarov pogođen upaljačem bačenim s tribina.


»Sramota je što je ponašanje navijača Crne Gore upropastilo zanimljivu utakmicu. Po završetku utakmice uložili smo žalbu jer je po našem mišljenju utakmica trebala biti prekinuta u prvoj minuti. Vjerujem kako će UEFA donijeti objektivnu i poštenu odluku u skladu sa svojim pravilnikom«, izjavio je predsjednik RFU-a Nikolaj Tolstih.




S predsjednikom RFU-a slaže se i ruski izbornik Fabio Capello.


»Mislim da su suci morali prekinuti utakmicu odmah. Mi smo učinili ono što nam je naložio delegat utakmice i vratili smo se na teren, jer nismo smjeli odbiti«, rekao je Capello.


Glavni tajnik Crnogorskog nogometnog saveza Momir Đurđevac ispričao se Rusima za neugodnosti doživljene u Podgorici, a navijače svoje reprezentacije je nazvao licemjerima i barbarima.


»Ti navijači pjevaju ‘Volim te Crna Goro’, a onda bacaju baklje, vrijeđaju protivnika i stvaraju nerede gdje god se pojave. To je čisto licemjerstvo. Ostavili smo dojam o nama kao barbarima i to je potpuna katastrofa. Ispostavlja se kako ne zaslužujemo imati državu, nogometnu reprezentaciju ili mjesto na velikom natjecanju. Smatram kako se utakmica nije trebala nastaviti nakon incidenta u prvoj minuti i možemo samo zahvaliti Bogu što nije bilo teže ozlijeđenih. Najvjerojatnije ćemo morati platiti visoku kaznu i možemo se pozdraviti s nastupom na EURU, ali najviše me je strah što se ovakva situacija može ponoviti ukoliko netko ne kaže ‘Dosta’. Pa tko će htjeti igrati za reprezentaciju u ovakvoj situaciji, jer ovi su igrači sanjali kako mogu malu zemlju kao što je naša odvesti na veliko natjecanje, a sada im je jasno kako nećemo otići nikuda«, izjavio je Đurđevac.


Sudac utakmice Crna Gora – Rusija, koji je odlučio da se utakmica nastavi nakon što je Akinfejev pogođen bakljom u glavu, a koji je prekinuo dvoboj u 67. minuti nakon što je Kombarov pogođen upaljačem, bio je Nijemac Deniz Aytekin.


Nakon pet odigranih kola u skupini G na vrhu je Austrija sa 13 bodova, druga Švedska ima devet, a slijede Rusija i Crna Gora sa po pet uz utakmicu manje.