Prva HNL

Rudeš se nada da će biti neugodan domaćin Rijeci na Rujevici. “Naš glavni cilj je ne primiti gol”

Ivana Vaupotić

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Želimo odigrati kvalitetnu utakmicu u obrambenom segmentu, a ja sam uvjeren da ćemo u napadu stvoriti neku opasnu situaciju, kaže trener Rudeša Ivan Matić



ZAGREB  Nakon tri uzastopna gostovanja kod klubova koji trenutno drže vrh HT Prve lige »Rudeš« danas  igra prvu utakmicu kao domaćin. Barem na papiru.


–  Nadam se da ćemo biti neugodan domaćin »Rijeci« na Rujevici – kaže trener »Rudeša« Ivan Matić.


I pri tome se ne šali. Naime, remi s »Dinamom« (1:1) i minimalni porazi u ogledima s »Osijekom« (3:2) i »Lokomotivom« (1:0) tom 47-godišnjem stručnjaku daju vjeru da njegova momčad može pružiti kvalitetan otpor favoriziranom suparniku.




– Naš glavni cilj je da ne primimo gol. Želimo odigrati kvalitetnu utakmicu u obrambenom segmentu, a ja sam uvjeren da ćemo u napadu stvoriti neku opasnu situaciju – dodaje šef struke prvoligaša iz zapadnog dijela Zagreba.


Ukratko, »Rudeš« će pokušati reprizirati ono što je prije tri dana na Rujevici napravio »Sarpsborg«. Doduše, Matić neće reći je li mu ta utakmica donijela korisna saznanja za dvoboj s »Rijekom«, no nije teško pretpostaviti da mu je taktička postavka Norvežana dala određene smjernice.


– Svaka nova utakmica je prilika igračima obje momčadi da se dokažu i poprave dojam iz one prethodne. Neću otkriti ništa novo kada kažem da su najveće snage »Rijeke« kolektiv i trener koji već dugi niz godina radi odličan posao. Naravno, tamo ima vrlo kvalitetnih igrača, ali niti jedan od njih ne igra sam. Sve njih u prvi plan izbacuje kolektiv – objašnjava Matić koji je u ovu sezonu ušao s potpuno novom momčadi.


Naime, čim je »Alaves« prije dva mjeseca raskinuo suradnju s »Rudešom« uslijedio je egzodus iz svlačionice. Zapravo, momčad je još uvijek u fazi formiranja jer klubu se svakoga tjedna nude neafirmirani igrači željni dokazivanja. Čelnici »Rudeša«, pak, moraju izabrati one u kojima vide prvoligaški potencijal.


– Uspjeli smo postići određenu stabilnost u momčadi, a u ovoj fazi prvenstva nam je najvažnije to zadržati i dodatno podići. U prva tri kola predstavili smo se u dobrom svjetlu  i to sada želimo ponoviti na Rujevici. Nedostaje nam iskustva i radimo greške kada imamo loptu, ali to je sastavni dio stasanja momčadi. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji – zaključuje Matić.