Plemeniti cilj

Rooney se vraća u reprezentaciju na jednu utakmicu

Hina

Wayne Rooney/Foto REUTERS

Wayne Rooney/Foto REUTERS



LONDON Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney (33) vratiti će se u nacionalnu vrstu na jednu utakmicu, u prijateljskom susretu protiv reprezentacije SAD koja će se igrati 15. studenog.


– Sretan sam i ponosan što ću ponovo odjenuti dres engleske reprezentacije i zaigrati na s Wembleyju – kazao je Rooney koji se od reprezentacije oprostio u studenom 2016. godine.Utakmica će imati humanitarni karakter i sav prihod bit će uplaćen »Rooney Foundation» koja ima za cilj poboljšati život siromašne djece. Još nije poznato hoće li napadač DC Uniteda započeti od prve minute ili će u igru ući tijekom utakmice.

– Mislim da je to nebitno. Zahvaljujem se izborniku Garethu Southgateu i FA-u što su me pozvali da još jednom nastupim za reprezentaciji i što pomažu radu fondacije – dodao je bivši napadač Manchester Uniteda i Evertona.


Rooney je u dresu ‘Gordog Albiona’ upisao 120 nastupa i postigao rekordna 53 gola.




– Igranje za Englesku je bila najveća čast u mojoj karijeri. Utakmica protiv SAD će posebna jer sada igram u Americi – dodao je 33-godišnji napadač koji je za englesku vrstu nastupio na tri svjetska prvenstva i tri europska prvenstva.


Tri dana nakon utakmice protiv SAD, engleska vrsta će na Wembleyju igrati protiv Hrvatske u susretu posljednjeg kola skupine 4 Lige A Lige nacija.