Preko bare

Rooney karijeru nastavlja u DC Unitedu

Hina

Wayne Rooney

Wayne Rooney

Rooney se prošloga ljeta vratio u Everton, klub u kojemu je započeo svoju karijeru, nakon 13 godina provedenih u Manchester Unitedu. Prošle sezone je u 40 nastupa za klub s Goodison Parka postigao 11 pogodaka



Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije i najbolji strijelac “gordog albiona” u povijesti Wayne Rooney (32) karijeru će nastaviti u MLS-u u dresu D.C. Uniteda, objavio je njegov dosadašnji klub Everton.


“Everton i Wayne Rooney su postigli dogovor prema kojemu će se igrač pridružiti D.C. Unitedu. Sve formalnosti oko transfera bit će zgotovljene kada započne prijelazni rok u MLS-u 10. srpnja”, objavio je Everton.


Rooney se prošloga ljeta vratio u Everton, klub u kojemu je započeo svoju karijeru, nakon 13 godina provedenih u Manchester Unitedu. Prošle sezone je u 40 nastupa za klub s Goodison Parka postigao 11 pogodaka.




U dresu Uniteda Rooney je postigao 253 pogotka i tako postao najbolji strijelac u povijesti kluba, a osvojio je pet naslova prvaka Engleske te po jedan FA Kup i Ligu prvaka.


Za Englesku je Rooney postigao 53 gola u 119 nastupa.