Sporazumni raskid

Robert Prosinečki više nije izbornik BiH

Hina

REUTERS

REUTERS

Tijekom 22 utakmice koje su odigrali po njegovim vodstvom izabranici Prosinečkog ostvarili su devet pobjeda, šest remija i sedam poraza.



Nogometni savez Bosne i Hercegovine u srijedu je raskinuo ugovor s izbornikom Robertom Prosinečkim, potvrdio je u srijedu potpredsjednik NS BiH Milorad Sofrenić.


»Sa Robertom Prosinečkom smo sporazumno raskinuli saradnju. Sinoć smo imali sastanak, a danas smo se telefonski čuli sa ostalim članovima Izvršnog odbora i donijeli konačnu odluku«, izjavio je Sofrenić, a javlja portal Faktor.


Prosinečki je takav sporazum postigao s čelnim ljudima NS BiH s kojim se sastao u utorak navečer, no za potvrdu je bila nužna suglasnost članova Izvršnog odbora saveza koja je dobivena tijekom dana.




Prosinečki je najbolje bosanskohercegovačke nogometaše vodio od siječnja 2018. godine a glavna mu je zadaća bila osigurati njihov plasman na europsko prvenstvo 2020. godine što nije uspio.


Tijekom 22 utakmice koje su odigrali po njegovim vodstvom izabranici Prosinečkog ostvarili su devet pobjeda, šest remija i sedam poraza.


Kvalifikacije su završili kao četvrta reprezentacija u skupini. Teorijske izglede za plasman na EURO 2020. nogometaši BiH imaju kroz doigravanje u Ligi nacija gdje ih čeka reprezentacija Sjeverne Irske, a ukoliko tu ishode povoljan rezultat morali bi pobijediti i boljega iz meča između Slovačke i Republike Irske.