Novo pojačanje

Rješenje za desnog beka: Pred potpisom makedonski reprezentativac Ristovski?

Ivan Volarić

Ristovski navodno nije jedini igrač s kojim su odgovorni na Kantridi u kontaktu za dovođenje na upražnjeno mjesto desnoga beka po odlasku Marka Vešovića



RIJEKA Makedonski mediji donijeli su vijest koju službena Kantrida nije potvrdila, ali ni demantirala. Stefan Ristovski, 23-godišnji makedonski reprezentativac, nalazi se u Rijeci na završnim pregovorima i mogao bi ovih dana postati pojačanjem »bijelih«!


Cijela priča ima smisla ako se zna da je Ristovski po zanimanju desni bek i desni vezni, te da je postao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s »Parmom«. Naime, igrač ponikao u skopskom »Vardaru« sa 17 godina potpisao je petogodišnji profesionalni ugovor s »Parmom« koji je stupio na snagu tek kada je navršio 18 godina.


»Parma« je ondašnjeg mladog makedonskog reprezentativca nakon svega šest nastupa u Serie A posudila u »Crotone« (1 nastup), potom »Frosinone« (12), zatim »Bari« (20), da bi u posljednje dvije sezone Ristovski igrao za drugoligaša »Latinu« (56 nastupa, 1 pogodak).




Upravo »Latina« iskazala je interes za njegovim angažmanom, no prema medijskim izvorima igrač sa 119 nastupa na »čizmi« u Serie A, Serie B i Kupu Italije i natjecanju primavera, dao je prednost u pregovorima ambicioznom prvoligašu s Kantride.


U svojoj nogometnoj biografiji ima upisano 17 nastupa za najbolju makedonsku vrstu. Za A reprezentaciju svoje zemlje debitirao je 10. kolovoza 2011. godine. Ristovski navodno nije jedini igrač s kojim su odgovorni na Kantridi u kontaktu za dovođenje na upražnjeno mjesto desnoga beka po odlasku Marka Vešovića, a u konkurenciji Ivana Tomečaka.