Nakon poraza u finalu Copa Libertadores

Riquelme napustio Boca Juniorse: nogomet mi se sada igra jedino na playstationu

Hina

Riquelme je o svojoj odluci obavijestio predsjednika kluba Daniela Angelicija, kao i trenera Julia Césara Falcionija



BUENOS AIRES – Nakon poraza u finalu Copa Libertadores, legendarni argentinski veznjak Juan Román Riquelme (34) napustio je redove argentinskog velikana Boca Juniorsa najavivši pauzu u karijeri.


»Potpuno sam prazan. Neću više igrati za Bocu. Nemam više što ponuditi ovoj ekipi i zbog toga je najbolje da odem,« kazao je bivši argentinski reprezentativac koji je za Bocu igrao posljednjih pet godina. Bio je to njegov drugi ‘mandat’ na La Bomboneri jer je član slavnog kluba iz Buenos Airesa bio od 1996. do 2002. godine. Ukupno je za Bocu odigrao 352 utakmice i deseti je igrač po broju na stupa za ovaj klub.


Riquelme je o svojoj odluci obavijestio predsjednika kluba Daniela Angelicija, kao i trenera Julia Césara Falcionija.




»Uvijek sam imao sjajan odnos s Bocom i njezinim navijačima, no imam osjećaj da sam stigao do kraja puta. U ovom trenutku želim napraviti roštilj za prijatelje i provoditi što više vremena s obitelji,« kazao je Riquelme, te dodao: »Nogomet mi se sada igra jedino na playstationu.


Osim za Bocu, Riquelme je igrao i za Barcelonu, te Villarreal. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 51 utakmicu i postigao 17 golova.