Prijateljska utakmica

Rijeka svladala grobničkog četvrtoligaša: Handžić i Šantek uveličali Bartoju

Ivan Volarić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN



Igralište Mavrinci. Gledatelja: 500. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav). Strijelci: 0:1 Handžić (17′), 0:2 Matei (28′), 0:3 Martić (42′), 0:4 Šantek (49′), 0:5 Šantek (55′), 0:6 Rilov (87′).


GROBNIČAN: Herman, Jovanović, Miculinić, Jukić, Vukelić, Poropat, Sharbini, Pilčić, Čaval, Linić, Furijan. Još su igrali: Peruško, Vladić, Egri, Musulin, Fućak, Conjar, Prtenjača, Iskra, Matković.


RIJEKA: Sluga, Martić, Ikić, Mulac, Bertoša, Maleš, Čanađija, Ajayi, Gorgon, Matei, Handžić. Još su igrali: Nevistić, Iličić, Šantek, Vizinger, Lebar, Gerald, Rilov, Kabiru, Ivančević, Turčin.




»Rijeka« je uveličala dan Općine Čavle, blagdan Bartoju, napunila tribine stadiona na Mavrincima, darivala omladinski pogon »Grobničana« sa 20 lopti, a prvu momčadi sa šest pogodaka u mreži. Pomoćnici trenera Matjaža Keka (momčad je vodio tercet Miletić – Matrljan – Pilipović) pružili su priliku igračima koji nisu igrali u Splitu, odnosno onima koji rijetko igraju. Najbolje su je iskoristili Haris Handžić, Florentin Matei i Dario Čanađija. Matei se poigravao s domaćim braničima, Čanađija konačno zaigrao u sredini terena gdje je odradio veliki dio onog prljavog posla, a Handžić je pokazao da nije slučajno bio standardni igrač jednog ruskog premierligaša. Oko napadača košarkaških dimenzija dogodilo se sve bitno u prvom poluvremenu. Prvo je postigao pogodak na asistenciju Bertoše, potom je asistirao Mateiju za drugi i Martiću za treći pogodak i pritom ušao u dvije stopostotne prilike. U nastavku je zaigrala praktički kompletna juniorska momčad »Rijeke«, što uopće nije promjenilo odnose snaga na terenu. »Bijele« nade nastavile su dominaciju prvotimaca, a Handžićevu naslovnu ulogu preuzeo je – Matej Šantek. Bijela desetka je dvama odmjerenim udarcima s 20 metara ostavila vratara domaćih bez šansi, asistirala Rilovu za šesti pogodak, ali u prvom redu svojom igrom pokazala da je već sada u stanju konkurirati za pokoju prvoligašku minutu. »Rijeka« bi u Šanteku nakon dugo vremena mogla dobiti punokrvnog veznjaka modernih karakteristika poniklog u vlastitom omladinskom pogonu!


»Grobničan« je na papiru ostavio puno bolji dojam nego na – terenu. Od momčadi u kojoj su prekaljeni prvoligaški igrači poput Čavala, Linića ili Sharbinija se po vokaciji očekuje malo više od lijepih uspomena. Srce je htjelo, no noge očito više ne slušaju kao nekada. Izostanak iz ozbiljnog trenažnog procesa ostavio je duboki trag.