Dino Skender

Rijeka je individualno i momčadski kvalitetna momčad, nešto će se i njih pitati

Dalibor Keler

Dino Skender/Foto PIXSELL

Dino Skender/Foto PIXSELL

Igramo važnu utakmicu u borbi za Europu, pa bi »poguranac« s tribina mogao biti presudan detalj - kaže Dino Skender, trener Osječana



OSIJEK Večerašnji derbi protiv Rijeke za nogometaše Osijeka je prva prava »meč lopta« kada je u pitanju borba za Europu. Pobjedom u tom susretu stvarno bi došli na korak do ostvarenja tog cilja, a u tom slučaju ostala bi im otvorena borba s Hajdukom za treće mjesto. Trenera Dinu Skendera vjerojatno muči dosta stvari uoči sudara s momčadi koju bijelo-plavi, ove sezone, još nisu pobijedili. Prva od njih, a možda i najvažnija, kontinuitet je igara. Osijek prilično oscilira, pa je teško sa sigurnošću tvrditi u kakvom će se izdanju pojaviti određenog dana. Protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj je izgledao baš dobro. Postavio se s puno samopouzdanja i odlučnosti, a takav bi gard itekako dobro došao i u večerašnjem ogledu s Riječanima.


– Kontinuitet kvalitete igre je nešto čemu svakako težimo. Ne može postojati bolji trenutak od ovog kako bismo pokazali sposobnost držanja visoke razine igre. Protiv Lokomotive nam je sve funkcioniralo jako dobro od samog početka. Moja je želja da uvijek tako krenemo u utakmicu, ali ponekad to potpuno uspije, a ponekad baš i ne. Nije to ništa čudno niti ja mogu čvrsto obećati kako će to uvijek funkcionirati na željeni način. Uvijek se nešto, u ovom slučaju to je Rijeka, pita i suparnika – kaže Dino Skender, trener nogometaša Osijeka.


Dva poraza


Utakmice protiv suparnika iz gornjeg dijela tablice osječka momčad je od Skednerovog dolaska na klupu rješavala uspješno. Bod na Poljudu, pobjeda nad Dinamom u Osijeku, prva nakon pet godina, a i ove sezone, a sada stiže još jedan neugodni protivnik koji je u ovosezonska tri ogleda Osječanima zadavao dosta muke. Dva poraza i remi, a posebno je u osjećanju ostao onaj jesenski dovoboj iz Gradskog vrta kada je Rijeka nadigrala bijelo-plave kao nitko ove sezone. Nije baš najbolja vijest na svijetu protiv takvog suparnika loviti možda i ključne bodove u tijesnoj europskoj utrci.




– Rijeka je vrlo kvalitetna momčad. Čvrsta, tvrda, individualno i momčadski jaka. Pobjedom u Kranjčevićevoj dobili smo jedino što smo željeli u neizvjesnoj borbi za Europu – držati vlastitu sudbinu u svojim rukama. Pobjedom protiv Riječana dodatno bismo ojačali svoj položaj, stvarno bismo se našli na korak od cilja, ali tada ne smijemo pomisliti kako bi posao u tom slučaju bio gotov. Ne volim preskakati utakmice i pričati ni o čemu drugom osim o prvom sljedećem suparniku, a isti način trebaju razmišljati i igrači – smatra trener osječkog prvoligaša.


Skender neće imati na raspolaganju sve svoje najjače adute u veznom redu. Pa čak ni one koji su bili prve alternacije. Kleinhesilera muči mišić, pa je upitan, a Pušić i Lopa prisilno odmaraju zbog žutih kartona. Zato u zraku lebdi ptanje može li Skender iz rukava izvući nekog neočekivanog aduta?


Muka po veznjacima


– Imamo određenih problema to ne možemo skrivati jer nam je izvan stroja puno veznih igrača. Pušić i Lopa sigurno, a Kleinhesiler je upitan. Nisu samo kartoni i ozljede problem, ima tu i ponešto akumuliranog umora. U svakom slučaju prije nego li donesem odluku porazgovarat ću s igračima, osjetiti njihov puls, pa odlučiti. Vjerujem u naše unutrašnje rezerve, točnije u one koji dosad nisu imali veliku minutažu. Nemamo vremena previše razmišljati, a konačna odluka o tome tko će igrati bit će vezana i uz taktičke stvari, odnosno hoćemo li na početku uzeti ofenzivniji ili oprezniji pristup. Postoji mogućnost da se u veznom redu nađe čovjek kojem to nije prirodna pozicija – pomalo je zagonetan bio Skender.


Jedina od stvari koja muči ljude u osječkom prvoligašu su i vremenski uvjeti. Kiša koja već tri dana zasipa grad definitivno će pokvariti doživljaj. Osijek ove sezone baš nema sreće s vremenom kada se derbije igra kod kuće.


– Vjerujem u dobru podršku naših navijača, bez obzira što im vremenski uvjeti nisu skloni. Igramo važnu utakmicu u borbi za Europu, pa bi »poguranac« s tribina opet, kao protiv Dinama, mogao biti presudan detalj – zaključio je Dino Skender, trener Osijeka.