Krunoslav Rendulić

Rijeka ima kvalitetu, no mi ćemo se postaviti čvrsto i probati je iznenaditi

Ivica Cerovac

Kruno Rendulić/Foto Glas Istre

Kruno Rendulić/Foto Glas Istre

Utakmica protiv Rudeša trebala završiti s 12:1. Gledao sam je uživo i nemoguće je što su sve domaći igrači na njoj promašili. Uz sav respekt Rudešu, gostujuća se momčad nije pokazala u najboljem izdanju, dok je na drugoj strani Rijeka odigrala odličnu utakmicu  kaže trener Puljana



PULA Sutra će se na »Drosini«, s početkom u 15 sati, igrati 38. prvenstveni »Derbi della Učka«. Posebnost ovog dvoboja je da će ga voditi trenutačno dvojica najfriškijih prvoligaških trenera. Nakon 201 utakmice u Prvoj HNL, riječku klupu napustio je Matjaž Kek, a novonastalu prazninu upotpunio je Igor Bišćan, koji s »radnim stažom« od tri odrađena kola stiže u Pulu. Tu će ga dočekati Krunoslav Rendulić, već treći ovosezonski zeleno-žuti kormilar, koji je svoj debi u najjačem hrvatskom razredu odradio prošlog tjedna na gostovanju kod Lokomotive, a sutra će se prvi put predstaviti pulskoj publici.


– Ne može se zanemariti činjenica da je za Bišćanom četrdesetak utakmica na klupi Olimpije, što nije zanemariva brojka. Prošle je sezone s njom, pored jednog Maribora, osvojio duplu krunu u Sloveniji, a pritom je imao puno problema na putu do tog uspjeha. Nije to bila mirna plovidba što se tiče odnosa u klubu, sve je izdržao i sigurno da zaslužuje respekt – pohvalio je Krunoslav Rendulić svog kolegu, istaknuvši kako je Rijeka njegovim angažmanom dobila novu energiju. – Energija je jako bitna i samim tim Bišćan je već puno toga napravio. Kadar je ostao isti, nema tu nekih promjena, ali očito je došlo do zasićenja između igrača i bivšeg trenera te je doveden novi, koji je promijenio način razmišljanja i kompletnu sliku momčadi.


Zahtjevan protivnik


Bišćan je debitirao pobjedom u Zaprešiću, potom je remizirao na Poljudu, da bi u prvoj utakmici na Rujevici s 5:1 svladao Rudeš.




– Realno, ta je utakmica trebala završiti s 12:1. Gledao sam je uživo i nemoguće je što su sve domaći igrači na njoj promašili. Uz sav respekt Rudešu, gostujuća se momčad nije pokazala u najboljem izdanju, dok je na drugoj strani Rijeka odigrala odličnu utakmicu. Probudio se Heber, ali nije on jedini kojeg bi se trebalo izdvojiti. Stvarno je puno igrača u riječkim redovima koji se po dobrom mogu spomenuti – svjestan je Rendulić. – Rijeka je zahtjevan protivnik, jedan od najzahtjevnijih u Prvoj HNL i sigurno da nas sutra očekuje jako teška utakmica. No, isto tako ne trebam posebno naglašavati što ona znači za naš klub. Riječ je o derbiju, a u njemu je sve moguće, imat ćemo svoje šanse te je na nama da ih probamo iskoristiti. Rijeka ima kvalitetu, to nam je definitivno jasno, no mi ćemo se postaviti čvrsto i probati je iznenaditi. Trebaju nam bodovi, a ne umiranje u ljepoti. Da se može spojiti jedno i drugo bilo bi to odlično, dok ovako moramo samo razmišljati kako ćemo početi skupljati nasušno potrebne bodove.


Put do bodova »zeleno-žutima« će otežati činjenica da Rendulić sutra neće moći računati na »kartonirane« Miereza, Obenga, Traorea i Rubića. Kako trenutačno stoje stvari, to će biti i jedini izostanci, ne računamo li operirane Laukzemisa i Franića, koji su već duže vrijeme odsutni.


– Sane je trenirao individualno, u petak se priključio momčadi, zdravstveni problemi koji su ga mučili uspješno su sanirani i on će sutra igrati. Što se tiče Julija Rodrigueza, on se također vratio u kadar, ali protiv Rijeke krenut će s klupe. Formacija se neće mijenjati, ostajemo na 4-3-3, a u zadnjoj će liniji igrati Grujević, Oneto, Bosančić i Čuljak – otkrio nam je Rendulić, priznavši i kako razmišlja da nešto promijeni u veznom redu. – S obzirom da nemamo Miereza koji je dobar u skoku, kao i Traorea koji nam u tom segmentu također može dosta dobroga donijeti, malo smo kratki, odnosno niski.


Mlada obrana


Tu je trener Istre 1961 stao što se tiče otkrivanja karata za sutrašnji susjedski derbi, ali njegove riječi daju naslutiti kako je, visine radi, glavni pretendent za jedno mjesto u sredini terena Espinosa. Za preostale dvije pozicije u veznom redu trojica su kandidata, a to su Ivančić, Cardozo i Segado. Za koga se god Rendulić bude odlučio, od njega će se očekivati da pruži ruku pomoćnicu svojim suigračima u zadnjoj liniji, koji će sutra zasigurno biti na velikim iskušenjima.


– U ovoj utakmici to neće biti tako izraženo, ali naša obrana je izrazito mlada. Sve su to mahom 20-godišnjaci, iznimka je Rufati koji ih ima tek 19 i do ove je sezone igrao juniorski nogomet, a između njega i seniorskih utakmica ipak postoji određena razlika. Kod tih mladih dečki oscilacije su normalna stvar, oni će oscilirati i dalje te moramo biti spremni to istrpjeti. No, isto tako pokušavamo greške koje radimo ispraviti na svakom treningu te se nadamo kako će ih u budućnosti biti sve manje i manje. Svima treba biti jasno i da igračima sigurno nije lako uz sve ove promjene trenera, ali polako se adaptiraju na mene i moje zahtjeve – zaključio je Rendulić.