Rijeka - All Star 7:1

Rijeka humanosti pod stijenama: Kantrida zapljeskala igračima velikog srca

Ivan Volarić

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Navijači i igrači »Rijeke« nisu mogli poželjeti ljepši uvod u novu sezonu, četvrtu godinu zaredom pred rekordnim brojem navijača za značajan financijski impuls onima kojima je to doista potrebno – Onkološkom odjelu Dječje bolnice Kantrida. A uspomene su navirale same od sebe...



RIJEKA  Rijeka humanosti nastavila je teći pod stijenama Kantride. Četvrtu godinu zaredom pred rekordnim brojem navijača za značajan financijski impuls onima kojima je to doista potrebno – Onkološkom odjelu Dječje bolnice Kantrida. Navijači i igrači »Rijeke« nisu mogli poželjeti ljepši uvod u novu sezonu, susret aktualne momčadi »bijelih« i nekih dragih lica, igrača koji su ostavili itekako duboki trag noseći dres riječkoga prvoligaša u posljednjih 20 godina, a još uvijek su aktivni.


Uspomene su navirale same od sebe: Benkovi pogoci u HNL i EL, Kramarićeve majstorije za sva vremena, Mujanovićev povijesni gol na Mercedes benz Areni, Brezovčevi bespoštedni sprintevi i startevi, Kreilachove srčane partije… Ušli su u nastavku i neki čija igračka karijera je u smiraju.


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA





Hrvoju Štroku potkrala se već pokoja sijeda, ali lopta mu i se dalje lijepi za kopačku. Znanje ostaje za sva vremena! Dalibor Višković unatoč tome što je četrdeseta pred vratima nije izgubio hitrinu. Asistirao je u nastavku Benku za vratnicu (69′). »Viško« je zajedno s vratarom Vanjom Ivešom (i Ćirinim pomoćnikom Damirom Milinovićem), bio dio one generacije nesuđenih prvaka Hrvatske.



RIJEKA  Stadion Kantrida. Gledatelja: 4.000. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka).  Strijelci: 1:0 Balaj (34′), 1:1 Krstanović (40′), 2:1 Močinić (44′), 3:1 Balaj (62′), 4:1 Bezjak (76′), 5:1 Roshi (82′), 6:1 Dangubić (87′), 7:1 Tomasov (89′). RIJEKA: Prskalo (od 46′ Sluga), Jugović (od 55′ Rebernik), Mitrović, Zlomislić (od 68′ Tahir), Bertoša (od 61′ Collins), Močinić (od 61′ Maleš), Radošević (od 46′ Mišić), Kvržić (od 46′ Roshi), Moises (od 26′ Balaj, od 72′ Dangubić), Ajayi (od 46′ Tomasov), Hristov (od 46′ Bezjak). RIJEKA ALL STAR: Lisjak (od 46′ Iveša), Bagadur (od 70′ Pilčić), Čagalj (od 46′ Višković), Tadejević, Mujanović, Brezovec, Čanađija, Kreilach (od 51′ Weitzer), Krstanović, Kramarić (od 61′ Štrok), Benko (od 70′ Gerc).


Od trenutka kada je legendarni Stojan Osojnak (92), najstariji živući prvotimac i trener »Rijeke«, izveo početni udarac (prethodno mu je predsjednik kluba Damir Mišković uručio bijeli dres s brojem 92), bilo je jasno da će se na travnjaku odvijati utakmica u kojoj će rezultat biti najmanje važan, a četiri tisuće navijača podjednako zdušno navijati za jedne i druge.


Pljeskalo se jednako glasno stativi Kvržića (7′), »spojnici« Jugovića (21′), vodećem pogotku Balaja na dodavanje Bertoše (34′), ali i izjednačujućem Krstanovića (40′) nakon školske akcije Benka i Kramarića. Močinić je u uoči odlaska na odmor vratio rezultatsku prednost na stranu nominalno domaće momčadi nakon duplog pasa s Balajem.  



Andrej Kramarić pobrao je pljesak i ovacije s tribina i puno prije nego što je krenula utakmica. Naime, urednica Kanala Ri Ljiljana Vidmar Erjavac uručila je napadaču »Leicester Citya« skulpturu riječkog dvoglavog orla, kojim riječka televizija tradicionalno istekom sezone nagrađuje najboljeg igrača »Rijeke«, a na temelju glasova novinara koji svakodnevno prate rad »bijelih«. U užoj konkurenciji bili su i Ivan Tomečak, te Anas Sharbini, no odluka je na kraju pala na napadača iza kojega je sjajna jesen u riječkom dresu i rekordan zimski transfer na Otok. Kramarić je ušao u odabrano društvo dosadašnjih dobitnika: Damira Kreilacha, Leona Benka i Ivana Močinića. Urednici Kanala Ri skulpturu su pomogli uručiti i njezin autor Anton Ambrozich u društvu svojega unuka.



Za iznenađenja u početnom sastavu pobrinuo se Matjaž Kek koji je poštedio napora Ivana Tomečaka i na mjestu desnoga beka izveo Vedrana Jugovića, dok je premijerno na poziciji stopera zaigrao Damir Zlomislić. Tko zna možda će humanitarni spektakl pod stijenama donijeti Keku neka nova rješenja… U nastavku su se u bordo dresu predstavile i ljetne prinove, Albanac Roshi i Slovenac Bezjak. Suradnja te dvojice igrača u 53. minuti mogla je uroditi pogotkom.


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA



Nešto kasnije Andrej Kramarić izašao je s travnjaka uz ovacije. Slično su ispraćeni i mnogi drugi, Kreilach, Benko… Ćiro za razliku od Keka nije imao tako široki izbor igrača, no igrao je na kartu iskustva i velikog nogometnog znanja uvođenjem Hrvoja Štroka.



Uoči humanitarne utakmice održan je tradicionalni turnir morčića koji je pripao ekipi »Rijeke 1«. Drugo mjesto osvojila je druga ekipa »Rijeke«, treće »Naprijeda«, a četvrte su bile male nogometašice »Jack Pota«.



Probao je »trener svih trenera« izvesti i jednu svoju »Ćiroliju« improviziravši s Ivanom Krstanovićem na stoperu. Ovoga puta nije upalilo jer ponovo je proradio »Rijekin« stroj za golove Bekim Balaj, a onda su se za kraj pogocima predstavila pojačanja Roman Bezjak i Odise Roshi. Asistencijam ih je častio – Tomasov, strijelac posljednjeg pogotka nakon što je pogodio i onaj pred kojim je još puno ovakvih večeri na Kantridi  – Filip Dangubić.