Luka Bonačić

Rijeka favorit u Varaždinu, ali mi ćemo napraviti sve za prolaz

Ivana Vaupotić

Luka Bonačić/Foto PIXSELL

Luka Bonačić/Foto PIXSELL

VARAŽDIN Svi u Varaždinu vjeruju da novi dolazak Rijeke u njihov grad, unutar dvanaest mjeseci, sa sobom nosi ostvarenje one stare mudrosti o trećoj sreći. Naime, 31. listopada prošle godine isti suparnici su odmjerili snage u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Tada je Rijeka uknjižila pobjedu nad ambicioznim drugoligašem (2:1), baš kao i prije mjesec, u 10. kolu HT Prve lige (2:0).Varaždinci se nadaju da je sada stiglo vrijeme za njihovu pobjedu, a dodatni zalog njihovog optimizma predstavlja povratak Luke Bonačića na klupu. Naime, prekaljeni stručnjak vodio je klub iz Grada baroka sredinom devedesetih i ostavio je dojam koji se pamti i četvrt stoljeća kasnije. U svom povratničkom nastupu uknjižio je pobjedu nad Istrom 1961 (1:0), a prošlog vikenda stigao je poraz u ogledu s Interom (0:1).

– Izgubili smo, iako smo od prve do zadnje minute bili dominantni. Bez obzira na poraz, moram biti zadovoljan onim što smo prikazali na terenu. Napravili smo samo dva nesmotrena poteza, i to je odredilo tijek utakmice. Jasno nam je da neke stvari moramo što prije ispraviti – objašnjava Bonačić.


Kada je u pitanju igrački kadar, prekaljeni stručnjak na raspolaganju večeras neće imati Vitalija Lisakoviča, bjeloruskog napadača koji si je u dvoboju sa Zaprešićanima priskrbio dva žuta kartona, odnosno isključenje. Osim njega, u konkurenciji za udarnu postavu u sučeljavanju koje pobjedniku donosi plasman u četvrtfinale Kupa, neće biti ni Vladana Adžića, ni Daniela Štefulja.


– Pružit ćemo priliku igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu. Moramo voditi računa i o idućem kolu jer u ponedjeljak igramo s Lokomotivom, a na toj utakmici Adžić i Štefulj nemaju pravo nastupa zbog žutih kartona – kaže 64-godišnji stručnjak.




No, to ne znači da Varaždince ne zanima Rabuzinovo sunce.


– U ovom trenutku prvenstvo nam je apsolutni prioritet, ali i Kup nam je jednako važan. U goste nam stiže kvalitetan suparnik kojem moramo priznati da ima status favorita u ovom dvoboju. Međutim, sigurno ćemo napraviti sve što je u našoj moći kako bismo izborili iduću fazu natjecanja – zaključuje Bonačić.