Prijateljski susret

Riječki pravnici-nogometaši slavili protiv kolega u Beogradu

P. N.

Beogradski i riječki pravnici na zajedničkoj fotografiji nakon utakmice

Beogradski i riječki pravnici na zajedničkoj fotografiji nakon utakmice

Nakon remija na Kantridi u listopadu prošle godine, riječki pravnici su proteklog vikenda bili bolji (2:3) od domaćina iz Beograda u utakmici igranoj na pomoćnom stadionu FK Čukarički. Svi pogoci postignuti su u prvom poluvremenu



BEOGRAD Strijelci: 0:1 Jovin, 1:1 Brdar (11m), 1:2 Hrstić (11m), 1:3 Milić, 2:3 Kostić.


SD BEOGRAD: Ječmenica, Panjković, Maletić, Lekić, Rovčanin, Marković, Janičijević, Brdar, Marinković, Danković, Kostić. Još su igrali: Isailović, Šestić, Zabaljac, Stevanović, Kašiković.


SD RIJEKA: Spahić – Dautović, Dumenčić, Đ. Markiš, Brekalo – I. Dobrović, M. Markiš, Hrstić, Ikić – Jovin, Milić. Još su igrali: Ferri, J. Dobrović, Filipović, Vidaković. Izbornik: Pulić.




Nakon remija na Kantridi u listopadu prošle godine, riječki pravnici su proteklog vikenda bili bolji (2:3) od domaćina iz Beograda u utakmici igranoj na pomoćnom stadionu FK Čukarički. Svi pogoci postignuti su u prvom poluvremenu, a tri najbolje prilike u nastavku imali su gosti, no vratar Ječmenica odlično je reagirao kod udaraca Milića, I. Dobrovića i Jovina iz blizine.



Riječani su se nametnuli od prve minute, sredina obrane s Dumenčićem i Đ. Markišem te par srednjih veznih (Hrstić, M. Markiš) kontrolirali su ritam i tempo susreta, Brekalo je bio neprelazan na lijevom beku, a napadački cilj je najčešće bio potražiti brzonogog Jovina na desnoj strani. Upravo je on postigao prvi pogodak kada se najbolje snašao u gužvi u 16-ercu.


Beograđani su izjednačili nakon 11-erca suđenog zbog igranja rukom nakon kornera, ali Riječani su vrlo brzo uzvratili prvo preko Hrstića koji je u solo prodoru izborio, pa realizirao kazneni udarac, a potom i preko u realizaciji mirnog Milića. Vatromet golova u prvih 45 minuta okončao je Kostić, gosti su ponovno primili pogodak nakon prekida…


U nastavku se igralo opreznije, domaćini su krenuli po izjednačenje, no njihova nadmoć bila je samo prividna jer nisu uspjeli stvoriti ozbiljnije šanse kroz pas igru, premda se Kostić doimao najopasnijim. S druge strane, Riječani su prijetili iz kontri i samo raspoloženi vratar Ječmenica spriječio je teži poraz domaćina.


S osvojena tri boda na teškom gostujućem travnjaku (bez Vučkova, Cvijetića, S. Markiša…) lakše se otišlo u dugu beogradsku noć, a izbornik Pulić postao je Mister 100 % nadmudrivši kolegu Ninu Došena Majkića, inače predsjednika OFK Beograd…