SP Rusija

Remi Danske i Australije, australski Hrvat Jedinak opet zabio iz penala

Hina

Reuters

Reuters

 U susretu 2. kola C skupine SP u četvrtak su u Samari nogometaši Danske i Australije odigrali 1-1 (1-1), a australski Hrvat Mile Jedinak opet je zabio iz penala. Prva šansa na utakmici urodila je pogotkom, i to za Dansku. Nakon lijepe akcije najbolji danski nogometaš Christian Eriksen u 7. minuti odličnim udarcem sa 14 metara trese mrežu.

Prvu prigodu Australci su imali u 30. minuti. Leckie je odlično uposlio Krusea koji puca sa 13 metara, ali u blok danskih braniča.


Ipak, Australija je poravnala u 38. minuti iz penala, koji je dosuđen nakon što je španjolski sudac Lahoz pogledao spornu situaciju na VAR-u. Ispostavilo se da je udarac glavom Leckieja, nakon kornera, danski veznjak Yussuf Poulsen zaustavio rukom. Siguran realizator penala bio je australski Hrvat i kapetan reprezentacije Mile Jedinak, koji je bio strijelac iz penala i u porazu 1-2 od Francuske.


U nastavku, u 52. minuti, Sisto je mogao Dansku ponovno dovesti u vodstvo, ali je iz dobre situacije pucao pored gola. Sisto je zaprijetio i u 72. minuti, pokušao je sa 18 metara plasiranim udarcem pogoditi donji kut, ali je bio trunku neprecizan.




Australija je u posljednjih 20 minuta pokazala više želje i napadačkih ambicija, ali nije uspjela doći do pogotka. U 71. minuti Aaron Mooy je opalio sa ruba šesnaesterca, ali lopta je prošla malo iznad grede. A u 88. minuti danski vratar Kasper Schmeichel je dva puta odličnim obranama sačuvao mrežu. Prvo je obranio udarac Arzanija, a potom i pokušaj Leckieja.


Danska sada ima 4 boda, slijedi Francuska sa 3, Australija ima 1 bod, a Peru je bez bodova. U drugom susretu C skupine u 17 sati u Jekaterinburgu sastaju se Francuska i Peru.


DANSKA – AUSTRALIJA 1-1


DANSKA: Schmeichel, Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen, Schöne, Eriksen, Delaney, Poulsen (Braithwaite, 59), N. Joergensen (Cornelius, 68), Sisto.


AUSTRALIJA: Ryan, Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich, Jedinak, Mooy, Leckie, Rogić (Irvine, 82), Kruse (Arzani, 68), Nabbout (Jurić, 75).


STRIJELCI: 1-0 Christian Eriksen (7), 1-1 Mile Jedinak (38-pen).


SUDAC: Antonio Mateu Lahoz (Špa)


STADION: Cosmos Arena


GLEDATELJA: 40.000