Englesko nogometno prvenstvo

“Redsi” s igračem manje izjednačili u sudačkoj nadoknadi

Hina

Liverpool i Arsenal su odigrali 2-2



U derbiju 17. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Arsenal su odigrali 2-2, a ‘redsi’ su izjednačili u sudačkoj nadoknadi utakmice s igračem manje. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren propustio je utakmicu zbog ozljede prepone.


Liverpool je poveo u 44. minuti golom Philippea Coutinhoa, no Arsenal je praktički u idućem napadu izjednačio, a strijelac je bio Mathieu Debuchy. “Topnici” su u 64. minuti došli do potpunog preokreta golom Oliviera Girouda. Kada je Liverpool u 90. minuti ostao bez isključenog Fabia Borinija činilo se kako će gosti do pobjede, no Martin Škrtel je u sedmoj minuti sudačke nadoknadi donio ‘Redsima’ bod.


Danas je odigran i “Tyne–Wear” derbi u kojem je Sunderland kao gost pobijedio Newcastle United 1-0. Pogodak za tek treću pobjedu Sunderlenda ove sezone, ali i četvrtu uzastopnu protiv Newcastle Uniteda zabio je Adam Johnson u 90. minuti utakmice. Utakmice Sunderlanda i Newcastle Uniteda ubrajaju se među najveće derbije engleskog nogometa, a prvi je odigran davne 1883. godine. Newcastle i Sunderland su gradovi koji su međusobno udaljeni svega 15-ak kilometara.




Na ljestvici vodi Chelsea sa 39 bodova koliko ima i Manchester City, no Chelsea ima utakmicu manje. Na trećem mjestu je Manchester United sa 32 boda. Arsenal je šesti sa 27 bodova, a Liverpool deseti sa 22 boda. Današnjom pobjedom Sunderland je skočio na 14. mjesto sa 19 bodova, dok je Newcastle United ostao na devetoj poziciji sa 23 boda.