Revijalna utakmica u Dohi

Real Madrid svladao Paris Saint-Germain

Hina



DOHA U revijalnom nogometnom susretu igranom u Dohi na stadionu Khalifa International pred 40.000 gledatelja Real Madrid je pobijedio Paris Saint-Germain 1-0.


Pogodak odluke zabio je Jese Rodriguez u 19. minuti utakmice, a hrvatski reprezentativac Luka Modrića igrao je za Real drugo poluvrijeme istaknuvši se s nekoliko proigravanja.


Dvoboj u Dohi najavljen je kao okršaj zvijezda Cristiana Ronalda i Zlatana Ibrahimovća, no njihov učinak u ovom susretu je izostao. PSG je dominirao veći dio utakmice, imao je dvostruko više udaraca (24 – 12) i izglednih prilika prilika, no bila je to večer u kojoj su se igrači francuskog prvaka napromašivali. Prije svih Edison Cavani koji je zapucao dva ‘zicera’, a sjajne prilike imali su i Ibrahimović, Matuidi, Lucas, Motta i Rabiot.




Real je osim pogotka imao još dvije prilike, no udarci Josea Rodriguez u 39. minuti i Karima Benzeme u 52. minuti završili su u okviru gola.


»Kraljevski klub« je otvorio utakmicu u ‘šarenom sastavu’ s tek nekoliko standardnih prvotimaca koje su predvodili Cristiano Ronaldo i Xabi Alonso, dok je francuski prvak startao s najjačim sastavom predvođenim Zlatanom Ibrahimovićem, Edisonom Cavanijem i Ezequielom Lavezzijem. Ronaldo je na terenu proveo prvo poluvrijeme, dok je Ibrahimović igrao do 72. minute.


Nastavak španjolskog prvenstva je u subotu, 4. siječnja, a Real kreće dva dana kasnije protiv Celte. Francuzi ovoga vikenda imaju susreta kupa, a prvenstvo starta u petak, 10. siječnja. Dan kasnije PSG gostuje kod Ajaccioa.