Veliko finale

Real Madrid pobijedio Barcelonu i osvojio Kup Kralja

Hina



VALENCIA Nogometaši Real Madrida osvojili su Kup Kralja nakon što su u finalnoj utakmici u Valenciji pobijedili Barcelonu s 2-1.


Real je do trofeja i ukupno 19. osvojenoga Kupa Kralja došao fantastičnim zgoditkom Garetha Balea u 85. minuti kada je Velšanin pretrčao pola terena i gurnuo loptu kroz noge vrataru Barce Pintu. Real je bio bolji u prvih sat vremena igre, a poveli su u 11. minuti kada je Argentinac Angel di Marija pogodio za 1-0. Bale je potom promašio nekoliko prilika, a Barca je nakon 60 minute krenula u opći napad, koji je rezultirao izjednačujućim pogotkom Marca Batre u 68. minuti. Batra je najviše skočio nakon kornera i pogodio sami kut vrata Reala, a u 80. minuti Luka Modrić je pogodio vratnicu.


Kada su se očekivali produžeci Bale je pet minuta prije kraja dobio loptu na svojoj polovici, pretrčao Bartru i pogodio za pobjedu. U zadnjim sekundama dvoboja šansu utakmice je imao Neymar, ali je pogodio vratnicu.




Real je tako osvojio prvi trofej sezone, a u polufinalu su Lige prvaka, dok su u Primeri drugi iza Atletica, dok bi Barca mogla sezonu okončati bez ijednoga trofeja, jer su ispali iz Europe, a u prvenstvu su tek treći.