Splitska ćakula

Raketa otvorio dušu: “Nisam takav da mogu samo odrađivati ugovor i šetati uz more…”

Portal Novilist.hr

Ivan Rakitić/Foto PIXSELL

Ivan Rakitić/Foto PIXSELL

Nikada nisam dvojio oko igranja za reprezentaciju, za mene je reprezentacija broj jedan. Ponekad u životu ima situacija kada treba postaviti prioritete jer se dogodi nešto neočekivano, a uoči prošlog okupljanja drugačije bih reagirao da sam prije osjetio situaciju u klubu, no mislio sam da je najbolje za mene i reprezentaciju da probam osloboditi glavu - rekao je Ivan Rakitić



– Uvijek je posebno doći u Hrvatsku, u Split, koji mi je jako drag grad i jedva čekam opet se družiti sa suigračima, stožerom i navijačima. Želimo se što bolje pripremiti i što bolje odraditi utakmicu. Želja je maksimalna, a prelijepo je čuti da je stadion tako brzo rasprodan, očekivanja su velika i nakon svog težeg razdoblja gledam pozitivno prema naprijed – rekao je Rakitić, a te se osvrnuo na svoje probleme u Barceloni.


– U nogometu se ponekad događaju stvari koje se ne mogu razumijeti, ali ih se mora poštovati. Teško mi je jer sam naviknut igrati, uvijek sam bio spreman i davao sve za svoju momčad. Moja se situacija u Barceloni promijenila i zato mi je krivo, ali dat ću sve od sebe da se to što prije promijeni. Jedva čekam vratiti se na teren, želim igrati za Barcelonu jer nema boljeg mjesta za nogometaša, to je najveći klub na svijetu gdje igram s najboljim nogometašem svih vremena. Jedva čekam svaki trening, uvijek želim igrati i pobijediti, nisam takav da mogu samo odrađivati ugovor i šetati uz more. Krajem prijelaznog roka najbolje je bilo razgovarati o mom statusu, ostao sam, i mislim da nije slučajno kako me Barcelonina publika prošli vikend primila. Osim toga, sretan sam što imam divnu obitelj i kod kuće mogu izvući pozitivnu snagu i brzo zaboraviti neugodnosti. Željan sam nogometa, borbe, želim biti dio svog kluba i svoje reprezentacije – dodao je Rakitić i pojasnio neke stvari oko svojega statusa u reprezentaciji.


– Nikada nisam dvojio oko igranja za reprezentaciju, za mene je reprezentacija broj jedan. Ponekad u životu ima situacija kada treba postaviti prioritete jer se dogodi nešto neočekivano, a uoči prošlog okupljanja drugačije bih reagirao da sam prije osjetio situaciju u klubu, no mislio sam da je najbolje za mene i reprezentaciju da probam osloboditi glavu, i da onda kada dođem mogu dati 100 posto od sebe. Bilo je to teških 15 do 20 dana, a moja je najveća odgovornost moja obitelj i mnogo smo pričali o tome ostajemo li ili idemo. Mislim da je korektno poštovati svoje suigrače na taj način. Nisam želio biti među Vatrenima loše volje, glavom na drugom mjestu, i zato zahvaljujem izborniku, kapetanu i svima koji su me podržali i shvaćali, za dobrobit naše reprezentacije – rekao je između ostaloga Rakitić.