Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Svijet je katkad doista mali…

RIJEČANI U ROSTOVU NA DONU Sada je stvarno sve moguće, pehar je uz nas...

Dražen Miličić, Neda Mladenić Miličić i Josip Vukoja / Foto Marko GRACIN
Dražen Miličić, Neda Mladenić Miličić i Josip Vukoja / Foto Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 26. lipanj 2018. u 18:22 2018-06-26T18:22:12+02:00

ROSTOV NA DONU Svijet je katkad doista mali… Popodnevna je žega bila na vrhuncu, Celzijusi u zraku dosezali su sve više vrijednosti, a mjesto u hladu bilo je rijetka privilegija. I onda… Jedna je hrvatska navijačica iz ruksaka izvadila kopiju zlatnog pokala što će 15. srpnja u Moskvi u zrak podignuti prvak svijeta. I odmah privukla pažnju. U tren je nastala upečatljiva fotografija: troje hrvatskih navijača ljubi pokal. Priča, naravno, ima i svoju pozadinu. Vlasnica zlatnoga pokala je rođena Riječanka! Neda Mladenić Miličić. U Rostov na Donu stigla je sa suprugom, također Riječaninom, Draženom Miličićem, a zatekli su se na rijeci u društvu Josipa Vukoje iz Širokog Brijega. Miličići žive u Švicarskoj, Josip u Njemačkoj. Svo troje stiglo je iz Nižnjeg Novgoroda gdje su pratili veličanstvenu pobjedu “kockastih” nad Argentinom.

- Mi mislili odgledat ćemo te dvije utakmice u skupini i to je to, kad ono… Razvalimo Argentinu s Messijem! Sad je stvarno sve moguće, pehar je uz nas, jer… Hrvatska ide do finala! - kaže Dražen, "glasnogovornik" Mladenića i Miličića, koji su se silno obradovali kad su čuli da će se njihova priča čitati u Novom listu.

- Novi list? Pa ne može bolje! Samo da znate da sam ja još 1984. godine preko "omladinske" radio na Školjiću i sortirao Nove listove kako bi svi kuponi bili na svom mjestu. Eto, već tada sam držao do Novog lista, ova priča je nagrada za moj trud, ha, ha, ha…

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze