Slučaj Omera Faruka Kiroglua

Prvi transfer napravljen u kriptovaluti

Ivana Vaupotić

Kiroglu će za transfer inkasirati 4.500 turskih lira, odnosno 962 eura. No, nije precizirano hoće li i njegova plaća biti u bitcoinima ili u čvrstoj valuti



ZAGREB Turčin Omer Faruk Kiroglu ovog je tjedna ušao u povijest nogometa kao prvi igrač na svijetu čiji je transfer napravljen u kriptovaluti.


Kako javljaju turski mediji, niželigaš “Harunustaspor” za njega je “Karasu Kultursporu” isplatio 0.0524 bitcoina, što je protuvrijednost za 2.500 turskih lira, odnosno 534 eura. Transakcija je odrađena putem aplikacije na mobitelu.


– Sve je napravljeno vrlo profesionalno, na najvišoj razini, a mi smo iznimno ponosni što smo prvi klub na svijetu koji je odštetni zahtjev platio u bitcoinima. Borimo se za naslov i trebamo pojačanja – rekao je Haldun Martyr predsjednik “Harunustaspora”, kluba koji se natječe u amaterskoj ligi regije Sakarya.  




Kiroglu će za transfer inkasirati 4.500 turskih lira, odnosno 962 eura. No, nije precizirano hoće li i njegova plaća biti u bitcoinima ili u čvrstoj valuti.


– Prvi na svijetu smo napravili nešto novo, nešto inovativno. Nadam se da će ovo biti dobro za sve – zaključio je Kiroglu.