Prednost

Prva HNL: Nogometaši Dinama svladali Cibaliju s 2-0

Hina

 U susretu 29. kola Prve HNL u Vinkovcima su nogometaši Dinama svladali Cibaliju s 2-0 (0-0) i povećali svoju prednost na ljestvici. Dinamo je napravio veliki korak ka naslovu prvaka teško izborenom pobjedom u završnici dvoboja kod »fenjeraša« Cibalije s 2-0.

Cibalia je već u 5. minuti imala ogromnu priliku, Galić je izbio sam ispred vratara Dinama, ali je njegov šut odsjeo na lijevoj vratnici. U 13. minuti je Soudani promašio najveću priliku za Dinamo u prvom dijelu. Dinamo je u 49. minuti ostao i bez ozlijeđenoga Gavranovića, a lider prvenstva, unatoč dominaciji, nije uspijevao doći niti do ozbiljnije prilike protiv »fenjeraša«. Ipak, u 72. minuti Dinamo je postigao gol nakon što je Benković glavom spustio loptu od Al Hilala Soudania, a Alžirac atraktivno volejem u padu pogađa lijevi kut vrata Vinkovčana. U 84. minuti Dinamo ostaje bez još jednog napadača, a igru je zbog ozljede napustio Hodžić. U 88. minuti igrača Cibalije Vitaića su centimetri dijelili od izjednačenja nakon udarca glavom, a minutu kasnije junak dvoboja Soudani načinio je još jednu majstoriju – predriblao je dvojicu braniča domaćina i plasirao loptu pored vratara za konačnih 2-0. Zagrebački sastav u četiri utakmice, otkad ga vodi Nikola Jurčević, nije primio gol.


Dinamo vodi s velikih 11 bodova prednosti ispred Hajduka, koji navečer igra kod Intera, dok je Cibalia ostala zadnja s 24 boda, koliko ima i Istra 1961


Pred 2300 gledatelja na stadionu Cibalije sudio je Strukan iz Splita.




Strijelci: 0-1 Soudani (72), 0-2 Soudani (89)