Nedjeljni susreti

Prva HNL: Istra zaustavila Dinamo, Lokomotivi bod na Poljudu

Hina



Nogometaši zagrebačkog Dinama odigrali su 0-0 na gostovanju u Puli protiv Istre 1961, dok su Hajduk i Lokomotiva na Poljudu odigrali 2-2, nakon što su gosti izjednačili u posljednjim trenucima susreta.


Nakon kiksa Rijeke u subotu kod Slaven Belupa (1-1), Dinamo je pobjedom mogao pobjeći aktualnim prvacima na šest bodova prednosti. Međutim, ‘modri’ nisu uspjeli slaviti protiv ‘fenjeraša’ Prve HNL.


‘Modri’ su dominirali svih 90 minuta, ali na teškom, kišom natopljenom terenu, nisu uspjeli ništa napraviti. Istra je zasluženo osvojila ovaj važni bod.Dinamo je od 86. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Sigali koji je gotovo na centru zaustavio domaćeg napadača Ofosua nakon što je ovaj jurnuo prema golu. Minutu kasnije Vojnović je zabio za vodstvo domaćina, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. U drugom nedjeljnom susretu Hajduk i Lokomotiva su odigrali 2-2. Gosti su poveli u 65. minuti golom Krstanovića. U 73. je izjednačio Hugo Almeida prvim dodirom lopte nakon što je ušao u igru minutu ranije, a isti igrač je u 90. minuti doveo Hajduk do prednosti postigavši pogodak glavom nakon ubačaja iz kornera. Kada se već činilo kako će Hajduk do pobjede, izjednačio je Luka Capan u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nakon njegovog pogotka došlo je do naguravanja na sredini terena, a osječki sudac podijelio je kartone i dosudio kraj utakmice.Kolo u ponedjeljak zatvaraju Rudeš i Osijek.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 26 boda, Rijeka ima 22, Hajduk 17, a Osijek 16 bodova.