Zimski mercato

Promjene u redovima trećeligaša “Krka” i “Opatije”: Totić put Rujevice, Matovinin povratak

Ivan Volarić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



Prvi dani zimskog prijelaznog roka donijeli su novosti u oba primorska nogometna trećeligaša. Tajnik »Opatije« Zdravko Šimić raspolaže s najavom odlaska napadača Dine Bajramovića čije mjesto bi u vršku napada »crno-bijelih« trebao zauzeti povratnik Alen Matovina, brzonogi napadač, koji je prošlu polusezonu proveo u drugoligašu »Sesvetama«. Jasno je da neće sve stati na tome, kuloari nude još neka imena (Ivan Lucić, Mateo Furijan…), koja bi mogla osvanuti na početku priprema trenera Zorana Bogolina sredinom siječnja.


Trener »Krka« Davor Dželalija raspustio je u prosincu svoju momčad, koju tri boda dijele od naslova jesenskih prvaka, uz saznanje da će dobre partije u prvom dijelu sezone sigurno ostaviti traga na njegovu kadru tijekom zimskog prijelaznog roka. 


– Ne raspolažemo još s pisanim tragovima, ali neslužbeno znamo da su za neke naše igrače zainteresirani i prvoligaški klubovi poput »Rijeke« i »Intera« – govori Željko Dminić, tajnik »Krka«.




Navodno bi put Rujevice mogao Nikola Totić, 20-godišnji lijevi bek »Krka«, koji je na stadion »Josip Pepi Uravić« stigao iz »Sloge Ljubuški«. Rođeni Zeničanin (rođak Tome Jerkovića, bivšeg dugogodišnjeg prvotimca Krka), nogometno je odrastao u Mostaru (Branitelj Mostar), a na Krk je stigao prije godinu i pol dana. Zaprešićki »Inter« zainteresiran je za Filipa Fumića, a ni starjii brat Florijan sigurno neće biti bez ponuda ove zime s obzirom na njegove kvalitetne jesenske partije.


U »Krku« će kao i obično sigurno adekvatno reagirati ovisno o odlascima.


Krajem siječnja trebali bi početi i radovi na natkrivanju dijela tribina na stadionu »Josip Pepi Uravić«. Na tradicionalnom domjenku kod gradonačelnika grada Krka Darija Vasilića posljednjeg dana 2016. godine najavljen je početak radova na prvoj fazi uređenja stadiona u skladu sa zahtjevima HNS-a za nastup u trećeligaškom natjecanju. Radove vrijedne 900 tisuća kuna izvest će GP Krk.