HALO KRANJSKA GORA

Pročitajte što Matjaž Kek misli o pojačanjima i test utakmicama nogometaša Rijeke

P. N.

Matjaž Kek/R. BRMALJ

Matjaž Kek/R. BRMALJ

Ipak sam dovoljno dugo u nogometu da ne padam odmah na neki dobar potez ili ne očajavam ako netko u tom dijelu priprema nije na željenoj razini - kaže trener Rijeke



KRANJSKA GORA Trener Rijeke Matjaž Kek gostovao je u emisiji Pod stijenama Kantride i prvi put od početka priprema progovorio o stanju u momčadi, utakmicama, te novim igračima. 


– Ne mogu se složiti s tezom da je u prvom poluvremenu protiv Žiline igrala Rijeka koja bi trebala biti udarna – kazao je Kek. – I mi vrtimo opterećenja po 45 minuta jer ušli smo u tu utakmicu iz punoga treninga. Solidno smo to odradili, neke stvari su bile dobre, a neke za ispraviti. Meni je bitno da dobijem odgovor na to kako igrači reagiraju kada ulaze u utakmicu iz punoga treninga.


“Bijeli” će ovoga utorka u Villachu odigrati na papiru najjaču utakmicu ovoga ljeta protiv trećeplasiranog ruskog premierligaša Spartaka iz Moskve.




– Ulazimo kroz pripremne utakmice u ritam koji nas čeka u prvenstvu. Tražili smo malo jače protivnike, a sigurno da je Spartak po imenu najjači protivnik s kojim ćemo igrati u pripremnom periodu. Probat ćemo odigrati utakmicu sukladno našoj kvalitetu. Vidjet ćemo kako će igrati reagirati iz punog treninga. Dolazimo polako u fazu u kojoj će se iskristalizirati tko je već u formi, tko je pohvatao konce naših nogometnih razmišljanja. U tom smislu će dobro doći i ova utakmica.


Na pripremama u Kranjskoj Gori nalazi se nekoliko novih igrača pristiglih u ljetnom prijelaznom roku.


– Netko bolje podnosi napore u pripremama, a nekome treba duže vrijeme za aklimatizaciju. Jedno su pripremne utakmice, a drugo natjecateljski nogomet. Ipak sam dovoljno dugo u nogometu da ne padam odmah na neki dobar potez ili ne očajavam ako netko u tom dijelu priprema nije na željenoj razini.


Činjenica je da međutim da su ove pripreme jedne od rijetkih u kojima trener Rijeke od prvoga dana ima na raspolaganju praktički cijelu momčad. Nedostaje jedino reprezentativac Filip Bradarić.


– Vidjet ćemo što će još biti, ali to je više ili manje pitanje za nekoga drugoga u klubu… – poručio je Kek u eter Radio Rijeke.