Ante Budimir

Primera je izazov, želim se dokazati na velikoj sceni

Marko Cvijanović

Ante Budimir

Ante Budimir

Želim uživati u ovome što imam i dokazati se na velikoj sceni. Reprezentacija? Bio bih sretan kad bi se ukazala prilika za nešto više, ali ne želim si ulijevati lažne nade - kaže Budimir



RIJEKA Ante Budimir spavao je duže negoli je planirao. Fešta je potrajala do ranih jutarnjih sati, a on nikad nije bio od noćnog života. Međutim, ne ulazi se svaki dan u Primeru, a Ante je to ostvario u svojoj prvoj sezoni u Mallorci koja je u uzvratnom susretu play-offa svladala Deportivo (3:0) i poslije šest godina vratila se u elitu. Imalo se, dakle, što slaviti.


– Istina, ali za moj pojam ovo je bilo previše – kaže Ante Budimir, koji je majstorskim pogotkom otvorio Balearčanima put do velike pobjede. Poslije prve utakmice u La Coruni i neugodna poraza (0:2) nitko nije mogao pretpostaviti ovakav rasplet događaja.


– To sigurno. Nogometaše Deportiva u La Coruni je već čekao otvoreni autobus, sve je bilo pripremljeno za veliku proslavu na glavnom trgu. A mi… Mi čak nismo ni majice štampali, ništa. Možda je i bolje tako, da slavlje bude spontano.




Mallorca je u svakom slučaju u kratkom razdoblju postala hit na španjolskoj nogometnoj sceni.


– To je ono što ja obožavam kod Mallorce, tu našu skromnost. I odlučnost. Nismo se predavali niti poslije poraza u prvoj utakmici finala play-offa. Znali smo da smo na našem terenu favoriti, uostalom kao domaćin smo bili druga momčad prvenstva, iza Osasune. Navijači su odlični, uvijek su nam velika podrška, vidjeli ste kakvu su ludnicu napravili…


Do prve utakmice s Deportivom Ante je bio prinuđen pauzirati zbog nezgodnog udarca u butni mišić u posljednjem kolu osnovnog dijela sezona protiv Granade.


– Sve je bilo isplanirano, klub mi je dao slobodno uoči te utakmice da odem na vlastito vjenčanje, ali po povratku sam protiv Granade dobio jak udarac i bio prinuđen dva tjedna biti na poštedi. Da, dobro da se nije dogodio udarac prije vjenčanja jer ne bih mogao plesati, ha, ha, ha… A gol Deportivu… Dobro sam se snašao na malom prostoru i gađao. Ostalo je, što biste rekli vi novinari, povijest, ha, ha, ha…


Primera je novi iskorak, ali i prilika da eventualno skrene pozornost izbornika Zlatka Dalića, koji nema osobit izbor kad su u pitanju klasični centarfori.


– Želim uživati u ovome što imam, želim se dokazati na velikoj sceni. Naravno da bih bio sretan kad bi se ukazala prilika i za nešto više, ali ne želim si ulijevati neke lažne nade. Realan sam – zaključio je Budimir.



Veliku pobjedu Mallorce nad Deportivom s tribina je pratio njezin vjerni navijač i proslavljeni tenisač Rafael Nadal. U svečanoj loži, međutim, nije bilo Steva Nasha, legende NBA lige i jednog od vlasnika Mallorce. Imao je, doduše, opravadani razlog.– Žena mu je pred porodom, treba ga razumijeti. Posjetio nas je prije dva tjedna, dao nam podršku. Inače… Jako je drag i pristupačan. Moj je prijatelj veliki ljubitelj košarke i dao mi je u zadatak da Steveu postavim desetak pitanja. Na svih deset je odgovorio bez ikakvih problema.