Jubilej na ponos goranskoga sporta

Prijateljskom utakmicom Goranina i Rijeke obilježena 80. obljetnica delničkog nogometnog kolektiva

Marinko Krmpotić

Josip Šporer »Pepi«, legenda delničkog i goranskog sporta, simboličnim je početnim udarcem otvorio slavljeničku utakmice »Goranina« i »Rijeke« kojom je obilježeno velikih i lijepih 80 godina postojanja delničkog nogometnog kluba, jednog od najstarijih na području Primorsko-goranske županije



DELNICE Gradski stadion Delnice. Gledatelja: 200. Prijateljska nogometna utakmica: Goranin – Rijeka 1:1 (0:0). Strijelci: 1:0 Randelj (30), 1:1 Švrljuga (67). Suci: Josip Pulić (Rijeka), Puškarić i Badjuk.


   GORANIN: Raković, Brelih, Šimunović, Radišković, Erceg, Matijašić, Jardas, Jerković, Behđeti, Šerifi, D. Randelj (još su igrali Oršolić, Lalić, Jakovac, Bošnjak, Čop, Eder i M. Randelj)


   RIJEKA: Raspor, Jović, Načinović, Mance, Križman, Romić, Matovina, Dedić, Švrljuga, Grujević, Tadejević (još su igrali Burazor i Mršić).




   Josip Šporer »Pepi«, legenda delničkog i goranskog sporta, simboličnim je početnim udarcem otvorio slavljeničku utakmice »Goranina« i »Rijeke« kojom je obilježeno velikih i lijepih 80 godina postojanja delničkog nogometnog kluba, jednog od najstarijih na području Primorsko-goranske županije.


Prigodne darove slavljeniku predali su i ime HNS-a Dragutin Vrus te u ime NS PGŽ Ivan Peraić, a loptu s potpisima svih igrača »Goranina« i »Rijeke« Šporeru je predao predsjednik »Goranina« Darko Rački. Utakmica je bila i progoda za oproštaj od suđenja riječkog nogometnog suca Josipa Pulića kojemu su također upućene čestitke, a ti svečarski činovi bili su središnji dio prijateljskog susreta koji je jasno pokazao kako se igrači spremaju za odmor. Naime, tijekom svih devedeset minuta gledali smo uglavnom potpuno ravnopravnu igru u kojoj bi neupućenom promatraču teško bilo reći tko od dva suparnika igra u četvrtoj, a tko u prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi.   

Štoviše u prvom dijelu susreta domaćini, pojačani nekolicinom bivših igrača (Bošnjak, Behđeti, Matijašić) bili su konkretniji i stekli u 30. minuti prednost. Na sredini terena loptu je osvojio Bošnjak te lijepo proigrao Behđetija koji s lijeve strane ulazi u šesnaesterac i na drugu stativu ubacuje loptu koju Denis Randelj sprema u mrežu iza nemoćnog Raspora.


»Rijeka« – koja je u Delnice stigla sa samo 12 igrača i dva vratara – i koju su vodili Danko Matrljan i Stjepan Ostojić, je u drugom dijelu bila ipak angažiranija, a pritisak je urodio plodom u 67. minuti kada Mance lijepo glavom loptu prebacuje do kapetana Švrljuge čiji je udarac s desetak metara neuhvatljiv za Rakovića.


No, ako već utakmica ljubiteljima nogometa nije pružila posebno zadovoljstvo, sigurno će ostati urezana u sjećanje najmlađim igračima »Goranina« koji su jučer na teren istrčali s dečkima koji su im uzor, a u poluvremenu su odigrali i mini-susret potvrdivši kako »Goranin« ne treba brinuti za svoju budućnost. I to, nadajmo se, bar još 80 narednih godina!