Uoči Jadranskog derbija

Pričali smo s Bradarićevim ocem: ‘Filip nikad neće zaboraviti lijepe riječke godine. Vjerujem da će dobiti aplauz’

Ivana Vaupotić

Foto Ivica Tomić / hajduk.hr

Foto Ivica Tomić / hajduk.hr

Ni slučajno neću propustiti ovaj Jadranski derbi. Dok je Filip igrao za Rijeku, bio sam čest gost na Rujevici jer smatram da svaki roditelj mora davati podršku svojoj djeci - kaže Stipe



Statistika govori da je Filip Bradarić u zadnjih šest godina nastupio u šesnaest izdanja Jadranskog derbija, s time da je prva četiri odigrao u dresu Hajduka, a ostale u dresu Rijeke. Ova nedjelja za njega će označiti povratak na Rujevicu, i to u dresu kluba iz svog rodnog grada.


– Rijetkim igračima se u karijeri ukaže ovakva prilika da se vrate u svoju matičnu sredinu, dok imaju važeći ugovor s klubom iz Serie A. Radja Nainggolan stigao je natrag u Cagliari, a to je Filipa navelo da traži posudbu i vrati se u Hajduk. Mogu vam reći da nam je svima u obitelji drago zbog toga – kaže Filipov otac Stipe, koji je u zimi 2014. godine istaknuo da je u isto vrijeme i veseo i tužan zbog transfera svog sina u Rijeku.


Uostalom, suvišno je objašnjavati što njemu, kao čovjeku iz Splita, znači klub koji igra na Poljudu.




– Nadam se da Filip ove sezone ostaviti upečatljiv trag u Hajduku. Kada je odlazio u Rijeku, prije četiri godine, njegov transfer je spasio radnu zajednicu na Poljudu. Sada ga je Hajduk dočekao raširenih ruku, i zato bih rekao da je spojio ugodno s korisnim – objašnjava tata Bradarić.


Podrška na Rujevici


Također je nepotrebno isticati da ove nedjelje svi putevi iz Splita vode prema Rujevici. Barem za članove obitelji Bradarić.


– Ni slučajno neću propustiti ovaj Jadranski derbi. Dok je Filip igrao za Rijeku, bio sam čest gost na Rujevici jer smatram da svaki roditelj mora davati podršku svojoj djeci. Mogu reći da sam se tamo uvijek osjećao vrlo ugodno, a nema razloga da tako ne bude i sada – tumači Stipe Bradarić, koji je u Splitu na glasu kao jedan od vodećih ugostitelja.


Povratak u zimu 2014. godine pokazat će da pater familias zna nešto i o nogometu. U to je doba njegov sin otišao s Poljuda kao dečko koji obećava, a sada se vratio kao zvijezda prijelaznog roka.


– Filip je u dresu Rijeke uvijek davao svoj maksimum. Rekao bih da je njegov transfer iz Hajduka bio najbolje što se u to doba moglo dogoditi i njemu, i Rijeci. Tamo je stigao kao neafirmirani igrač, a otišao je tri godine kasnije, kao član reprezentacije koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji – tvrdi otac Filipa Bradarića.


Doprinos uspjesima


No, Rijeka je definitivno bila puno više od nogometne afirmacije na putu do Serie A.


– Te tri jako lijepe godine na Kvarneru ni Filip ni naša obitelj neće nikada zaboraviti. Mislim da neću pretjerati kada kažem da je dao veliki obol svim trofejima koje je Rijeka osvojila u tom razdoblju. Filip je u dresu Rijeke bio maksimalno profesionalan, korektan i lojalan dresu koji je nosio – objašnjava Bradarić senior.


Svaki put kada neki igrač dolazi na gostovanje kod kluba u kojem je proveo opipljiv dio karijere, otvara se pitanje reakcije s tribina.


– Znam da između Rijeke i Hajduka postoji veliko rivalstvo. Međutim, sto posto sam uvjeren da će Rujevica Filipa dočekati aplauzom. To govorim zbog svih lijepih stvari koje sam doživio svaki put kada sam bio na domaćim utakmicama Rijeke, dok je Filip tamo igrao. Ovih sam dana na internetu vidio komentar koji me učinio ponosnim.


Jedan navijač Rijeke Splićanima je napisao ovako: »Dolazi vam vrhunski čovjek i vrhunski nogometaš. Morate ga maksimalno cijeniti.« Zbog tih riječi vjerujem da će Rujevica srdačno dočekati Filipa – zaključuje Stipe Bradarić.