Zadnji susret 22. kola

Preokret u Kranjčevićevoj: “Dinamo” u tri minute svladao Zagreb i vratio se na vrh

Hina

Foto T. Krišto / Cropix

Foto T. Krišto / Cropix

U 67. minuti je branič Zagreba Matić srušio Šovšića u šesnaestercu Zagreba. Armin Hodžić je bio precizan s »bijele točke« za vodstvo Dinama



U zadnjoj utakmici 22. kola Prve HNL u Kranjčevićevoj su nogometaši Dinama pobijedili Zagreb s 2-1 (0-1) i vratili se na čelo ljestvice.


Dinamo je teškom mukom svladao »fenjeraša« Zagreba na vrlo teškom,blatnom terenu u Kranjčevićevoj i to preokretom u drugom dijelu.


Zagreb je iznenađujuće poveo u 30. minuti nakon lijepe i precizne akcije koju je okončao Lovro Medić. Dinamo je u drugom dijelu u samo tri minute preokrenuo – prvo je u 64. minuti Junior Fernandes nakon udarca s kuta glavom izjednačio, a u 67. minuti je branič Zagreba Matić srušio Šovšića u šesnaestercu Zagreba. Armin Hodžić je bio precizan s »bijele točke« za vodstvo Dinama.




Dinamo sada vodi s 48 bodova ispred Rijeke koja ima 46 i Hajduka (42). Zagreb je i dalje uvjerljivo zadnji sa samo 9 osvojenih bodova.


Pred 500 gledatelja na stadionu u Kranjčevićevoj sudio je Mlakar iz Zagreba.


Strijelci: 1-0 Medić (30), 1-1 Fernandes (64), 1-2 Hodžić (67-pen)


U dvoboju 22. kola Prve HNL u Zaprešiću su nogometaši Intera i RNK Splita odigrali 1-1 (1-0).


 Inter i Split remizirali su u nemogućim uvjetima i posve izrovanom terenu u Zaprešiću po kojem je smisleni nogomet bio gotovo nemoguć, a teško da bi se i ragbijaši snašli. Domaćini su poveli u 41. minuti pogotkom Andree Ottochiana, a u 84. minuti izjednačio je Ivan Pešić. Splićani su ostali četvrti na ljestvici s 33 boda